Πολιτική

Χθες 21:22

Πολάκης: Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι - Μόνο ο λαός διαγράφει

Τι απαντά μετά την επίθεση σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας ο Παύλος Πολάκης. Μομφή και περικοπή του μισθού του με απόφαση Τασούλα. Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη για το περιστατικό στη Βουλή

Πολάκης: Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι - Μόνο ο λαός διαγράφει
-

«Παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω πει», δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σημείωσε: «Ήμουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή της Βουλής λόγω της επίθεσης στην συνεργάτιδα του Α.Γεωργιάδη, «να ζητά συγγνώμη από τον εαυτό της».

«Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει»

«Υπήρχε μια κυρία πάνω, συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε μια διαρκή υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Έστριβε τη μούρη της, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό.

Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει. Ακούστηκε αυτό που είπα. Αυτό έγινε. Είδα μετά ότι ζήτησε η Λινού συγγνώμη για μένα. Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα το ξαναέκανα»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

«Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι» – Η ανάρτηση Πολάκη μετά τη διαγραφή του

Στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην περικοπή μισού μισθού που επιβλήθηκε σε βάρος του από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αναφέρεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής κάνει λόγο για «στήσιμο κανονικό» και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι! Μόνο ο λαός διαγράφει».

Παραθέτοντας βίντεο με την παρέμβασή του στην επιτροπή της Βουλής, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, ο κ. Πολάκης έγραψε χαρακτηριστικά: «Για αυτήν την τοποθέτηση με διέγραψαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Στήσιμο κανονικό! Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι! Μόνο ο λαός διαγράφει», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Μομφή και περικοπή μισθού αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής

Μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα. Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας, εξήντλησε τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα».

Τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του προέδρου και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής σημαίνει περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε δε ότι αν ο βουλευτής συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο.

«Θα έχουμε και επαχθέστερα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη. «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον», τόνισε.

«Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης», είπε επίσης ο κ. Τασούλας.

Εκανε δε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας «η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό».

Παύλος Πολάκης

"Ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας"

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».


Ειδήσεις σήμερα:

 Βοιωτία: Νέα τροπή στην υπόθεση βιασμού

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

Λάρισα: Φωτιά σε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)