Οικονομία

25 Ιουλίου 2024 11:01

Ρεύμα: Το “ηλεκτροσόκ” και η επιδότηση του Αυγούστου

Ανησυχία στους καταναλωτές προκαλούν οι μεγάλες αυξήσεις στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά την εξαγγελία της Κυβέρνησης για παρέμβαση με επιδότηση στα τιμολόγια.

Ρεύμα: Το “ηλεκτροσόκ” και η επιδότηση του Αυγούστου
-

Του Νίκου Ρογκάκου, από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Με την επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια προσπαθεί η Κυβέρνηση να τιθασεύσει τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου οι χονδρεμπορικές τιμές σπάνε το ένα φράγμα μετά το άλλο.

Για να μην πάθουν ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές, μόλις ανοίξουν τους λογαριασμούς του Αυγούστου, προβλέπεται επιδότηση 5 έως 6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Το κονδύλι για τις επιδοτήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας τον Αύγουστο θα είναι της τάξης των 80 – 100 εκατομμυρίων ευρώ, και θα προέλθει από τον έκτακτο φόρο στις εταιρείες ενέργειας.

Στόχος είναι να διατηρηθεί η τιμή λιανικής στα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η επιδότηση θα αφορά κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες.

Ρεύμα - επιδότηση

Αν οι τιμές συνέχιζαν την ανοδική τους κούρσα και το Κράτος δεν έκανε παρέμβαση με τις επιδοτήσεις, τότε οι αυξήσεις θα ήταν γιγαντιαίες.

Χωρίς την επιδότηση, η λιανική τιμή της κιλοβατώρας θα ήταν της τάξης των 18 - 20 λεπτών του ευρώ (σημ: με την επιδότηση «κλειδώνει» στα 15 λεπτά), ενώ τον Ιούνιο η τιμή της κιλοβατώρας ήταν 13-16 λεπτά και τον Μάιο 10 λεπτά του ευρώ.

Ρεύμα - επιδότηση

Η κυβέρνηση σπεύδει να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ο παρατεταμένος καύσωνας και η συνακόλουθη αύξηση της ζήτησης για κατανάλωση και οι υψηλές τιμές στις εισαγωγές ενέργειας.

Ρεύμα - επιδότηση

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Την απήγαγαν τέσσερις άνδρες, της έδεσαν τα μάτια και την βίασαν

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)