Υγεία

Χθες 17:31

Νοσοκομείο Άρτας - Γεωργιάδης: Συνεχίζει η ΜΕΘ με νέα πρόσληψη και αποσπάσεις

Πώς θα καλυφθούν τα κενά και θα συνεχίσει τη λειτουργία του το κρίσιμο αυτό τμήμα του Νοσοκομείου, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού Υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νοσοκομείο Άρτας - Γεωργιάδης: Συνεχίζει η ΜΕΘ με νέα πρόσληψη και αποσπάσεις
-

Στο θέμα της μεγάλης υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Άρτας από κρίσιμες ειδικότητες με αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τη ματαίωση πραγματοποίησης πολλών σοβαρών θεραπειών και χειρουργείων επανήλθε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι επίκειται πρόσληψη επικουρικής ιατρού, ότι θα μετακινηθούν στη Μονάδα γιατροί από όμορα Νοσοκομεία και ότι εν πάση περιπτώσει, εντέλει η Μονάδα δεν θα αναστείλει την λειτουργία της.

Αναλυτικά ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε:

«Σχετικά με τη ΜΕΘ του ΓΝ Άρτας ενημερώνουμε ότι δεν ανεστάλη η λειτουργία και ότι αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες προέκυψαν και προκάλεσαν τα αρνητικά δημοσιεύματα. Το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου θα ενισχυθεί με την άμεση πρόσληψη μιας επικουρικής ιατρού. Επιπλέον, θα συνδράμουν τη ΜΕΘ ιατροί που θα μετακινηθούν από όμορα νοσοκομεία για την κάλυψη των κενών της εφημερίας τόσο του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου.

Τόσο η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα νοσοκομεία αρμοδιότητας της όσο και το Υπουργείο Υγείας έχουν ενσκήψει από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη ενίσχυσης της ΜΕΘ του ΓΝ Άρτας κ έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αδιάλειπτη κ εύρυθμη λειτουργία της για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Ευχαριστούμε όλους τους ιατρούς που καθημερινά με τις υπηρεσίες τους στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας».

Όπως είναι γνωστό, οι δύο μόνιμοι εντατικολόγοι της ΜΕΘ έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να κλείσει η Μμονάδα Το θέμα ανέδειξε με καταγγελία της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου. Στη συνέχεια παρενέβη η ΠΟΕΔΗΝ της οποίας ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννακός είχε αναφέρει: «Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων, χθες και επ’ αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας 7 κλινών λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Επί τρία χρόνια, τέσσερις γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Το Νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από την περιοχή, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη».

Για το θέμα είχαν εκδοθεί ανακοινώσεις σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτες: Ηλικιωμένη έγινε “δόλωμα” σε παγίδα για... “αστυνομικούς”!

Ρεύμα: Η επιδότηση και η άνοδος της τιμής - Οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

6ημερη εργασία: Πόσοι εργοδότες ζήτησαν έκτακτη βάρδια από το προσωπικό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)