Κοινωνία

Χθες 20:21

Φυλακές Χανίων: Κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους

Συγκλονιστηκά είναι τα όσα περιγράφει κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος στα Χανια, για τις απειλές που δέχονται μερικοί φυλακισμένοι.

Φυλακές Χανίων: Κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους
-

«Σας παρακαλώ βοηθήστε μας, τίποτα άλλο δεν σας λέω, σας παρακαλώ». Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από κρατούμενους στο σωφρονιστικό κατάστημα «ΚΡΗΤΗ 1» στα Χανιά.

Kρατούμενος μιλώντας στo Creta24 περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτός και δεκάδες συγκρατούμενοι του, που όπως υποστηρίζει απειλούνται από αλλοδαπούς συγκρατούμενους του.

«Είμαστε οι Έλληνες και Έλληνες τσιγγάνοι. Απειλούμαστε από τους Αλβανούς κρατούμενους που είναι στον όροφο με μαχαίρια, με κάμες, με κονσέρβες ότι θα μας σφάξουν, ότι θα θα θα… Μας απειλούν γιατί μας γυρεύουν λεφτά για προστασία. Λένε “για να έχετε τη σωματική σας ακεραιότητα θέλουμε 1000 ευρώ από τον ένα, 2 χιλιάρικα από τον άλλον, 4 χιλιάρικα από άλλον.” Για να πίνουν αυτοί ναρκωτικά, κόκες και πρέζα», τόνισε ο κρατούμενος μιλώντας στο Creta24.

Όπως υποστήριξε ο συγκεκριμένος κρατούμενος εδώ και αρκετές μέρες περίπου 40 Έλληνες κρατούμενοι βρίσκονται σε περιορισμό ώστε να μην έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένη ομάδα αλλοδαπών συγκρατούμενων τους καθώς υπάρχει φόβος για συμπλοκή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κρατούμενος, η συγκεκριμένη ομάδα αλλοδαπών τους απειλεί ζητώντας χρήματα για να μην τους τραυματίσουν με μαχαίρια.

«Μας έχουν κλείσει οι υπάλληλοι σε έναν χώρο 100 τετραγωνικά, γύρω στα 40-45 άτομα, υποτίθεται ότι είμαστε σε προστασία αλλά δεν γίνεται τίποτα άλλο. Αυτοί κάνουν ελεύθερα την δουλειά τους επάνω, έχουν μαχαίρια ακονισμένα, κονσέρβες ακονισμένες. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος έξω, δεν μπορούμε να πάμε στο ΚΕΘΕΑ, δεν μπορούμε να πάμε σε προγράμματα, στο σχολείο, σε τίποτα. Και μας ζητάνε χρήματα κλπ. Καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι αφόρητη, δεν πάει άλλο. Έχουμε παιδί μέσα που θέλει να αυτοκτονήσει», ανέφερε ο κρατούμενος.

Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο διευθυντής των φυλακών, Χαράλαμπος Κιομουρτζής μιλώντας στο Creta24, επισημαίνοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα και θα υπάρξουν κυρώσεις αλλά και μηνύσεις σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να επιβληθούν με τη βία σε άλλους κρατούμενους.

«Υπάρχουν περιστατικά όπου το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να ασκεί πιέσεις σε άλλους κρατουμένους, παίρνουμε όλες τις πληροφορίες εμείς. Κάνουμε όποιες πράξεις είμαστε αρμόδιοι να φέρουμε εις πέρας, ενημερώνουμε τις αντίστοιχες Αρχές που μπορούν να συνδράμουν σε τέτοιες περιπτώσεις και μέχρι στιγμής έχουμε θετικά αποτελέσματα. Είναι τώρα εν εξελίξει άλλη μια υπόθεση όποτε για οτιδήποτε νεότερο θα έχουμε επικοινωνία», ανέφερε o κ. Κιομουρτζής.

Πάντως, ο κρατούμενος που έκανε την καταγγελία τόνισε πως οι απειλές το τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται, ζητώντας άμεσες λύσεις καθώς ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά κλοπών από τη συγκεκριμένη ομάδα των αλλοδαπών κρατουμένων.

«Εκεί όπου πρέπει να δράσουμε και θα δράσουμε, είναι στο να σπάσουν τυχόν πρωτοβουλίες άσκησης βίας σε άλλους συγκρατούμενους ή σε προσπάθειες εκβιασμού και αντίστοιχων υποθέσεων» κατέληξε ο διευθυντής των φυλακών.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ο Λόγος του Βασιλιά” - Κάρολος: Η σχέση με την Ευρώπη, η Βουλή των Λόρδων και η οικονομία (εικόνες)

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρυμνα (εικόνες)

Ρεύμα: Τα μέτρα της κυβέρνησης και η σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)