Υγεία

Σήμερα 17:11

Άρτα: Κλειστή η ΜΕΘ, λόγω έλλειψης εντατικολόγων

Πως περιγράφει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση και γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Άρτα: Κλειστή η ΜΕΘ, λόγω έλλειψης εντατικολόγων
-

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα λειτουργεί το Νοσοκομείο Άρτας, μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα της υποστελέχωσης σε εντατικολόγους.

«Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων, χθες και επ’ αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας 7 κλινών λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Επί τρία χρόνια, τέσσερις γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνοντας γνωστό ότι οι δύο εντατικολόγοι έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να κλείσει η ΜΕΘ.

«Το Νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από την περιοχή, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι επικουρικοί, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κατόπιν καταγγελίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να εξασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ του Γ.Ν. Άρτας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστική η Όλγα Γεροβασίλη«Η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και Κώστα Μπάρκα, καταθέσαμε ερώτηση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την οριακή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό. Χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση στην έκκλησή μας αλλά και στην κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία της ΜΕΘ τέθηκε σε αναστολή, κάτι που αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Άρτας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας. Η κατάσταση είναι συνολικά τραγική στο νοσοκομείο, με υγειονομικούς να υποβάλουν ή να ετοιμάζονται να υποβάλουν την παραίτησή τους, εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών ελλείψει προσωπικού και της ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν. Έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, καλούμε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ και συνολικά για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Αφορά την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας».

Το ζήτημα  έθεσε με ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και ο βουλευτής Ιωαννίνων και Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιωάννης Τσίμαρης. Όπως τόνισε ο κ.Τσίμαρης, ενώ οι  οργανικές θέσεις στην Μ.Ε.Θ. Άρτας είναι 7,  σήμερα υπηρετούν μόνο 2 γιατροί με τον βαθμό Διευθυντή. Τα τελευταία 2 χρόνια καμία θέση δεν έχει προκηρυχθεί για να καλύψει τα οργανικά κενά, παρά τις προσπάθειες και τα αιτήματα του Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. τα τελευταία 3 χρόνια για προκήρυξη τουλάχιστον 2 θέσεων. Με επιστολή του ιδίου προς την Διοίκηση του Γ.Ν. Άρτας από 2/7/2024 επισημαίνεται η αδυναμία λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. , μετά και την αποχώρηση 2 επιπλέον ιατρών με μακροχρόνιες άδειες.  


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)