Κοινωνία

11 Ιουλίου 2024 19:10 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2024 03:47

Εκβιασμοί: Καταστηματάρχης που δεν υπέκυψε στο κύκλωμα μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι αναφέρει ο καταστηματάρχης που αρνήθηκε να υποκύψει στην σπείρα των εκβιαστών. Ποιες ήταν οι επιπτώσεις που είχε.

Εκβιασμοί: Καταστηματάρχης που δεν υπέκυψε στο κύκλωμα μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα έξι μέλη της σπείρας των εκβιαστών, ανάμεσα τους και η περίφημη Νάνσυ, η εντυπωσιακή ξανθιά που φέρεται να είχε τα ηνία της οργάνωσης, με εισπράκτορα τον αδελφό της και βοηθό τη μητέρα της.

Στη Γεωργία Λαγού μίλησε καταστηματάρχης που επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές της μαφίας του κέντρου, πλήρωνε συνεχώς πρόστιμα.

Εκβιασμοί δίχως τέλος, παράνομες συναλλαγές και η λεία να αγγίζει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις 700.000€.

Ένα κύκλωμα που λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και έσπερνε τον τρόμο στους επιχειρηματίες στην Αθήνα και όχι μόνο.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κρατώντας την ανωνυμία του, μιλάει στο ΑΝΤ1 και περιγράφει πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών.

Ο καταστηματάρχης περιγράφει στον ΑΝΤ1 το πώς δρούσε η οργάνωση λέγοντας «έζησα έναν τρόπο πώς να σου πω ,πως να στο πω, έναν τρόπο νταβατζιλίκι, δηλαδή ερχόντουσαν εκεί, έγραφαν με το έτσι θέλω, επιθετικά, δεν καταλαβαίναμε γιατί το έκαναν, δεν άκουγαν με τίποτα. Είναι η τακτική ας πούμε των μπράβων, σε αγριεύω, σε κάνω, σε ράνω, ώστε αύριο το πρωί να πληρώσεις, για να μη σε αγγίζει κανένας».

Η εγκληματική οργάνωση προσέγγιζε τους καταστηματάρχες επιβάλλοντας παράλογα πρόστιμα, ώστε να τους αναγκάζει να πέσουν στα δίχτυα τους. 4.000 αναγκάστηκε να πληρώσει ο επιχειρηματίας, όπως καταγγέλλει στον αντ1.

Ο καταστηματάρχης σχετικά με την δράση της οργάνωσης αναφέρει ότι «ήταν επιθετικοί, αυταρχικοί, συνέχεια με εμμονή, την οποία δεν καταλαβαίναμε γιατί, περιττό να σου πω ότι βρήκαμε απίστευτες κλήσεις γραμμένες των αυτοκινήτων μας, των εταιρικών μας αυτοκινήτων έτσι που σταματούσαν στο μαγαζί μας μπροστά, μέχρι να μπουν μέσα ν' αφήσουν τα πράγματα στο μαγαζί μας , βρίσκαμε τις κλήσεις.

Όταν διαμαρτυρόμασταν στον δήμο έλεγαν "Ναι έχετε δίκιο, ναι θα σβηστούν οι κλήσεις". Οι κλήσεις μία μέρα μας ήρθαν σε πόσα περίπου 4.000€ λες και υπήρχε εκδίκηση. Έφτασα μέχρι το δήμαρχο και τηλεφωνώντας ο άνθρωπος ο οποίος δεν ήξερε φυσικά τηλεφωνώντας είπε έμαθα επειδή όντως είναι παράλογο αυτό που έγινε ενημερώθηκα ότι στα έσβησαν, ήταν σαν να δούλευαν εκδικητικά».

Οι αρχηγοί

43χρονη Νάνσυ (στο πλευρό της Μητέρα σε ρόλο του ταμία και αδερφός της σε ρόλο εισπράκτορα) και ο  64χρονος Σ. - Δράση από τον Ιανουάριο του 2023 έως 5.7.2024

Κάρτες δελτίου

Τα μέλη

Υπάλληλοι σε Δήμους, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού:  παρείχαν πληροφορίες που αφορούσαν σε επικείμενους ελέγχουν καταστημάτων & ενημέρωναν τους πελάτες τους ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τον έλεγχο

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, τα ηνία της οργάνωσης φέρεται είχε η 43χρονη Νάνσυ κι ένας 64χρονος. Προσέγγιζαν και στρατολογούσαν υπαλλήλους που εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες και είχαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης.

Κάρτες δελτίου

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και τα μηνύματα που αντάλλασσε η φερόμενη ως αρχηγός με  ιδιοκτήτες καταστημάτων αποκαλύπτουν τους εκβιασμούς.

Καταστηματάρχης: Επέστρεψα χθες το βράδυ ναι.

Νάνσυ: Τέλεια ε να βρεθείτε αύριο με τον αδερφό μου;

Καταστηματάρχης: Λοιπόν ναι, θα ‘ναι θα βρεθούμε… να μιλήσω, να μιλήσω με τον αδερφό μου εγώ και να σε πάρω Νάνσυ, τι ώρα να βρεθούμε αύριο πάνω;

Νάνσυ: Οκ δεν θα έρθω εγώ θα έρθει ο Θ.  του τα δίνεις σε εκείνον γιατί εγώ έχω δουλειά.

Καταστηματάρχης:  Α δεν θα έρθεις εσύ;

Νάνσυ: Όχι ρε εσύ τι άλλο να πούμε; Εγώ έχω δουλειά κάτω, εγώ το είχα κανονίσει Δευτέρα που σου 'πα δεν μπορώ όλες τις μέρες, αύριο έχω συμβούλιο Αρχαιολογίας εγώ.

Ο αδερφός της φερόμενης ως αρχηγού πρωταγωνιστεί σε αρκετές συνομιλίας ξεκαθαρίζοντας τον ρόλο που είχε στο κύκλωμα.

Νάνσυ:  δεν με είχες πάρει είχαμε πει μέχρι σήμερα.

Καταστηματάρχης:  ναι εγώ είμαι πάνω στο μαγαζί έλα πάνω

Νάνσυ:  Ok δεν θα έρθω εγώ στο είπα έτσι; Το θυμάσαι.

Καταστηματάρχης:  ωραία έλα έλα ποιος θα ‘ρθει;

Νάνσυ: Ο Θ. Ο αδερφός μου.

Καταστηματάρχης: Εντάξει εντάξει.

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, πέρασε η περιβόητη Νάνσυ,  μαζί με ακόμα πέντε άτομα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος.  Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο από τους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία τοπογράφου - Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Λέσβος – Φωτιά: Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)