Καιρός

11 Ιουλίου 2024 07:09

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 40-41 βαθμούς και μελτέμι την Πέμπτη

Πότε και που αναμένονται μπόρες. Που θα σκαρφαλώσει πιο ψηλά ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Αναλυτικά, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου, κατα τόπους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά έως 39 - 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι,  4 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες – βορειδουτιικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συνέχιση του κλίματος ηρεμίας και αλληλεγγύης στα ελληνοτουρκικά

Εορτολόγιο - 11 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εκβιασμοί: Δύο κατηγορουμένοι στη φυλακή, απολογούνται οι υπόλοιποι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)