Κοινωνία

09 Ιουλίου 2024 16:46 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιουλίου 2024 20:32

Φωτιά στην Πάτρα: Διάσπαρτες εστίες σε γειτονιές - Εκκενώθηκαν νοσοκομείο και ιδρύματα (εικόνες)

Οι κάτοικοι 4 περιοχών ενημερώθηκαν από το 112, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Φωτιά στην Πάτρα: Διάσπαρτες εστίες σε γειτονιές - Εκκενώθηκαν νοσοκομείο και ιδρύματα (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα, μετά από φωτιά που ξέσπασε εντός του αστικού ιστού, σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία και εκκενώθηκαν πλήρως.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης από γης και αέρος, ενώ ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο τους.

Ταυτόχρονα στάλθηκαν και διαδοχικά μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι των περιοχών,  Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα.

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4:30 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και κάτοικοι της περιοχής που με λάστιχα και κουβάδες προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια τους.

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

Δυστυχώς ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά στο ξεκίνημα της.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε επιχειρώντας, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

Φωτιά - Πάτρα

Φωτιά - Πάτρα

Φωτιά - Πάτρα

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο – τροχαίο: Ηλικιωμένος “έσβησε” στην άσφαλτο

Ηλεία - Βασιλική: Πυρπόλησαν το σπίτι του δολοφόνου της για δεύτερη φορά (εικόνες)

Χίος: Φωτιά στην Σιδηρούντα - Αναζωπύρωση στο μέτωπο (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)