Οικονομία

09 Ιουλίου 2024 13:53

BYD: Κινεζική επένδυση στην Τουρκία μετά τη μείωση των δασμών

Επένδυση ύψους 1 δις δολαρίων κάνει η κινεζική εταίρα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τουρκία.

BYD: Κινεζική επένδυση στην Τουρκία μετά τη μείωση των δασμών
-

Συμφωνία μεταξύ της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων BYD και του τουρκικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας υπογράφηκε για επενδύσεις στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε βάση τη συμφωνία, θα δημιουργηθεί μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων με ετήσια δυναμικότητα 150 χιλιάδων οχημάτων με επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σχεδιάζεται να προσφέρει άμεση απασχόληση έως και 5 χιλιάδες άτομα στην εγκατάσταση, η οποία σχεδιάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2026.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής επενδύσεων σε οχήματα νέας γενιάς.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Τούρκο Υπουργό Βιομηχανίας Mehmet Fatih Kacr και τον Πρόεδρο της BYD Wang Chuanfu.

Την Παρασκευή, η Τουρκία χαλάρωσε τους δασμούς που επιβλήθηκαν πρόσφατα στις εισαγωγές κινεζικών μηχανοκίνητων οχημάτων, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Προηγήθηκαν την Πέμπτη οι συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η BYD άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο EV στην Ταϊλάνδη την Πέμπτη. Κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία και διερευνά τη δημιουργία άλλου στο Μεξικό. Πέρα από ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, έχει αδύναμη παρουσία στην Ευρώπη.

Τα νέα εγκαίνια εργοστασίων υπογραμμίζουν όχι μόνο την ανάπτυξη της BYD, αλλά και τόσο την προσέγγισή της σε μεγάλες αγορές όσο και την αντιστάθμιση της απειλής των δασμών.

Η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που έφτασε περίπου το 75,5% στα τέλη Μαΐου, διατηρώντας μια αυστηρή νομισματική πολιτική, ενισχύοντας τη δημοσιονομική της θέση και περιορίζοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αναφέρει το Bloomberg.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκβιασμοί - Χρυσοχοΐδης: Η αλήθεια και η δικαιοσύνη υπερισχύουν 

Ηλεία – Βασιλική: Το σπίτι του δολοφόνου της ξανά στις φλόγες (εικόνες)

Γουίμπλεντον – Τζόκοβιτς: Δεν με αγγίζουν οι αποδοκιμασίες (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)