Κοινωνία

27 Ιουνίου 2024 23:48

Σύλληψη δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία – ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε την συνάδελφό μας

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων διακησύσσει την πλήρη στήριξή της προς την καταγγέλλουσα και ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης.

Σύλληψη δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία – ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε την συνάδελφό μας
-

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε ανακοίνωση μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας προς την σύντροφό του, η οποία απασχολείται και εκείνη ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και παρέχει την πλήρη στήριξή της προς την καταγγέλλουσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η είδηση της σύλληψης δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του, η οποία είναι συνάδελφός μας, μας λυπεί αφάνταστα και η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η ΕΣΗΕΑ και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχουν έγκαιρα εστιάσει στο φαινόμενο μέσα από τη δράση “Σπάσε τη σιωπή”.

Δυστυχώς, η έμφυλη βία δείχνει να εκλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και γι’ αυτό η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη. Στηρίζουμε τη συνάδελφό μας που έπεσε θύμα κακοποίησης και προτρέπουμε τα Μέσα Ενημέρωσης να αποφεύγουν την υπερπροβολή των λεπτομερειών ανάλογων υποθέσεων καθώς, με αυτό τον τρόπο, τα θύματα υποβάλλονται σε επιπρόσθετη ψυχική δοκιμασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)