Οικονομία

27 Ιουνίου 2024 11:32 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουνίου 2024 15:01

ΤτΕ – Στουρνάρας: “Καμπανάκι” για το στεγαστικό πρόβλημα

Όπως αναφέρεται στην νομισματική έκθεση της ΤτΕ  η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση.

ΤτΕ – Στουρνάρας: “Καμπανάκι” για το στεγαστικό πρόβλημα
-

Με τις τιμές των ακινήτων να έχουν πάρει φωτιά και την  πρόβλεψη ότι το ράλι στην ελληνική αγορά θα συνεχιστεί, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κρούει το καμπανάκι για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, κρίνοντας αναγκαία τη λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της απόκτησης κατοικίας και την ενίσχυση της προσφοράς προσιτής κατοικίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα με υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση.

Όπως αναφέρεται στην νομισματική έκθεση της ΤτΕ  η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση καθώς η στέγαση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως υπογραμμίζεται, η συνεχής αύξηση των τιμών, την οποία τροφοδοτεί η ζήτηση από το εξωτερικό, και το αυξημένο κόστος κατασκευής και δανεισμού διαμορφώνουν επίπεδα τιμών δυσανάλογα προς το διαθέσιμο εισόδημα, δυσχεραίνοντας την απόκτηση πρώτης κατοικίας και συμπαρασύροντας ανοδικά τόσο τις τιμές κατοικιών υποδεέστερων χαρακτηριστικών όσο και τα μισθώματα.

Η σημαντική και συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των ακινήτων, αυξάνει σημαντικά το κόστος στέγασης, ειδικά για τα νέα ζευγάρια. Αυτό επιτείνει την κοινωνική ανισότητα, ενώ έχει αρνητικές προεκτάσεις και στον οικογενειακό προγραμματισμό, δυνητικά επηρεάζοντας δυσμενώς και το ποσοστό γεννήσεων.

 Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Φάληρο: Φωτιά δίπλα στα σπίτια (εικόνες)

Βολιβία - Απόπειρα πραξικοπήματος: Σύλληψη του αρχηγού ΓΕΣ (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)