Αθλητικά

26 Ιουνίου 2024 18:07

Copa America 2024: Η Αργεντινή «σφράγισε» την πρόκριση, προβάδισμα για Καναδά

Οι εξελίξεις από τα ματς Αρχεντινή - Χιλή και Περού - Καναδάς της παναμερικανικής διοργάνωσης. Η κατάρρευση επόπτη που τρόμαξε, κοινό και ποδοσφαιρστές.

Copa America 2024: Η Αργεντινή «σφράγισε» την πρόκριση, προβάδισμα για Καναδά
-

Με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαρτίνες στα τελευταία λεπτά επικράτησε η Αργεντινή της Χιλής στο Copa America, επικυρώνοντας έτσι την πρόκρισή της στους «8». Μεγάλη νίκη επίσης με 1-0 για τον Καναδά κόντρα στο Περού που πλέον έχει το προβάδισμα για την πρόκριση.

Περού – Καναδάς

Οι Περουβιανοί ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν στο 28’ με τον Κίσπε που είδε τον Κρεπό να του αρνείται το 1-0. Ο Λαπαντούλα είχε τη δική του ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους, λίγο πριν ένας επόπτης καταρρεύσει, τρομάζοντας το κοινό και τους πρωταγωνιστές.

Δυστυχώς για τους «μπλανκιρόχα», η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αραούχο αποβλήθηκε στο 59’, έπειτα από συμβολή του VAR, καθώς πήγε με τις τάπες σε αντίπαλο.

Αυτή έμελλε να είναι και η κρισιμότερη στιγμή για την ομάδα του Χόρχε Φοσάτι, καθώς ο Καναδάς, χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα μέχρι εκείνη τη στιγμή, σκόραρε με τον Ντέιβιντ στο 74’, σε φάση αντεπίθεσης, κάνοντας το 1-0.

Οι «κόκκινοι» δε διπλασίασαν τα τέρματά τους και στις καθυστερήσεις του ματς, ο Κρεπό τους έσωσε από τα χειρότερα.

Χάρη σε αυτή την μεγάλη νίκη, ο Καναδάς έχει πλέον τρεις βαθμούς  και θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στην τελευταία αγωνιστική (έχει μόλις έναν βαθμό), για να κριθεί ποιος εκ των δύο θα περάσει στους «8».

Copa America - Περού - Καναδάς

Χιλή – Αργεντινή

Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, με κύρια ευκαιρία το σουτ του Μέσι στο 36’ που «έξυσε» το δοκάρι. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπράβο να λέει «όχι» στο σουτ του Μολίνα στο 50’.

Τα δοκάρια συνεχίστηκαν για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, καθώς στο 61’ ο Γκονζάλες νίκησε τον Μπράβο αλλά όχι το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη φάση για τη Χιλή ήρθε στο 72’, όταν ο Ετσεβερία σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μαρτίνες ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε φανταστικά. Σε μία παρόμοια κατάσταση βρέθηκε ο Χιλιανός τέσσερα λεπτά αργότερα, που είδε τον γκολκίπερ της Άστον Βίλα να του αρνείται ξανά το 1-0, αυτή τη φορά σε βολέ.

Με το ματς να πλησιάζει στο τέλος, η Αργεντινή είχε το σθένος και τον χαρακτήρα να βρει το κρίσιμο γκολ. Στο 88’, ο Λαουτάρο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόρνερ, και με δυνατό τελείωμα από κοντινή απόσταση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Έχοντας το 2/2, η «αλμπισελέστε» τελείωσε το θέμα πρόκριση και πλέον αναμένει τους υπόλοιπους που θα περάσουν επίσης στους «8», για να μάθει τον αντίπαλό της.

Οι επόμενες αναμετρήσεις σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ αφορούν στον 3ο όμιλο, όπου Εκουαδόρ και Τζαμάικα διασταυρώνονται, ενώ οι δύο νικητές της πρώτης αγωνιστικής, Βενεζουέλα και Μεξικό θα ξεκαθαρίσουν ποιος έχει τον πρώτο λόγο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του

Φυλακές Κορυδαλλού: Συμπλοκή με νεκρό

Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)