Κοινωνία

25 Ιουνίου 2024 12:26 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2024 14:47

“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Νέες συλλήψεις για συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα

Ποιοι είναι οι δύο άνδρες στους οποίους πέρασαν χειροπέδες τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που συνεχίζουν την πολύμηνη έρευνα.

“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Νέες συλλήψεις για συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα
-

(εικόνα αρχείου)

Σε συνέχεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο με συλλήψεις για την εξάρθρωση μελών της τρομοκρατικής ομάδας “Σύμπραξη Εκδίκησης”, η Ελληνική Αστυνομία αναοίνωσε την Τρίτη, 25 Ιουνίου ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), απογευματινές ώρες της 21 Ιουνίου 2024 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα 2 άτομα, ηλικίας 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για εμπλοκή σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο ένας εκ των δύο, που είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, είναι έγκλειστος στις Φυλακές Δομοκού, ενώ ο δεύτερος φέρεται να είχε περιφερειακή εμπλοκή στην επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τράπεζας στα Πετράλωνα.

Αντιτρομοκρατική - Όπλα

Τον Απρίλιο είχε συλληφθεί στην Πάτρα, ακόμη ένα φερόμενο ως μέλος της ομάδας των τρομοκρατών, ηλικίας 38 ετών. 

Ειδικότερα, ο 38χρονος ταυτοποιήθηκε για συμμετοχή σε δύο από τις ενέργειες που αποδίδονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης» και ειδικότερα στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα και στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία. 

Ο 38χρονος αναζητείτο από τα τέλη Φεβρουαρίου 2024, μετά από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται πλέον συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων 6 είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο και άλλοι 4 ήταν ήδη τότε έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Αντιτρομοκρατική - Όπλα

Αντιτρομοκρατική - Όπλα

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

  1. αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024, 
  2. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  3. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  4. ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  5. ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Αντιτρομοκρατική - Όπλα

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ημιαυτόματο όπλο,
  • 3 πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)