Πολιτική

25 Ιουνίου 2024 10:25

Αθήνα σε Μίτσκοσκι: Τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται βάσει βούλησης

Η απάντηση της Ελλάδας στη δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αναφορικά με τη δήλωση Γεραπετρίτη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αθήνα σε Μίτσκοσκι: Τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται βάσει βούλησης
-

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διπλωματικές πηγές της Ελλάδας, τονίζουν πως, «τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται με βάση την εικαζόμενη βούληση και την επιθυμία καθενός αλλά με βάση το γράμμα και το πνεύμα τους. Ο τεχνικός νομικός όρος erga omnes, που αποτελεί τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση. Για αυτό άλλωστε δεν είχε ποτέ προκύψει στη Βόρεια Μακεδονία οποιοδήποτε ζήτημα νομικής ερμηνείας από την υπογραφή της Συμφωνίας».

«Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία (των Πρεσπών) είτε δεν την αντιλαμβάνεται» ανέφερε χθες ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, από το Λουξεμβούργο, πως η η νέα ηγεσία στα Σκόπια παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προηγουμένως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, είχε αναδείξει την παραβατική συμπεριφορά της γειτονικής χώραςαπό τις εκλογές και έπειτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη: Δωρεά οργάνων από 62χρονο

Ενδοοικογενειακή βία: 50 συλλήψεις και 20 panic button κάθε ημέρα στην Ελλάδα

Λεπενού: Νεκρός από εκρήξεις και φωτιά σε εργοστάσιο πίσσας (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)