Κοινωνία

23 Ιουνίου 2024 07:43 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουνίου 2024 13:56

Φωτιά στην Άνδρο: Διάσπαρτες εστίες στο νησί

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για αναζωπυρώσεις, λόγω και της έντασης των ανέμων. Σε εκκένωση οικισμών προχώρησαν το Σάββατο οι Αρχές για προληπτικούς λόγους.

Φωτιά στην Άνδρο: Διάσπαρτες εστίες στο νησί
-


Σε πλήρη έλεγχο έχει τεθεί είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Στραπουριές της Άνδρου, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο ο δήμαρχος της Άνδρου ανέφερε ότι η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και ότι κινδυνεύουν οικισμοί.

Η πυρκαγιά τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο καθώς οι άνεμοι των 8 μποφόρ που έπνεαν όλο το Σάββατο έχουν εξασθενήσει. 

Ανδρος φωτιά

Η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου το βράδυ του Σαββάτου:

"Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα διάσπαρτα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς σε χωριά της Κοινότητας Λαμύρων (Υψηλού, Στραπουργιές, Μεσσαθούρι) της Άνδρου έχουν περιοριστεί, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΣΕΔΑ, των χειριστών εναερίων μέσων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, του Λιμενικού, φορέων της Άνδρου και εθελοντών πολιτών.

Οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται από επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν από την Αττική, καθώς αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις. Στη μάχη για την κατάσβεση συνολικά επιχείρησε η Πυροσβεστική, ο ΣΕΔΑ με πυροσβέστες και οχήματα.

Ανδρος φωτιά

Από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς και σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των αρμόδιων αρχών ήταν η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ο Δήμαρχος Άνδρου, η Έπαρχος Άνδρου και Αντιδήμαρχοι.

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καθοριστική συμβολή τους. Με τη συνδρομή τους, στέλνοντάς μας δυο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, βοήθησαν καταλυτικά στο να τεθεί υπό έλεγχο», τονίζει ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Επαρχείο Άνδρου, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα είναι σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων"

Ανδρος φωτιά

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)