Κλίμα

04 Ιουλίου 2024 18:49 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουλίου 2024 20:13

Κακοκαιρία: 14000 κεραυνοί έπεσαν σε δέκα ώρες

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην Αττική την Πέμπτη, ενώ καταγράφηκε πλήθος κεραυνών, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και φωτιές.

Κακοκαιρία: 14000 κεραυνοί έπεσαν σε δέκα ώρες
-

Κακοκαιρία έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, οπότε και σημειώθηκαν βροχές, αστραπές, καταιγίδες και χαλάζι, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Από το πλήθος των κεραυνών προκλήθηκαν φωτιές στα σε Βίλια, το Σούνιο, τον Μαραθώνα,  τον Διόνυσο, τους Δελφούς και την Επίδαυρο. Συνολικά 62 φωτιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αντιμετωπίζουν ακόμα 10.

Όπως έκανε γνωστό, μέσω ανάρτησής του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η Πυροσβεστική έλαβε 86  κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Στην Περιφέρεια Αττικής 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, έως τις 14:00 περίπου, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, στην Άνοιξη πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή.

Ειδήσεις σήμερα:

O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)

Υπάλληλος αεροδρομίου: Ο Αυγενάκης, με απείλησε και με έβρισε

Έρευνα σε γνωστό τραγουδιστή για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)