Κοινωνία

22 Ιουνίου 2024 18:02

Φωτιά στην Άνδρο: Οι φλόγες περικυκλώνουν σπίτια – Φεύγουν ενισχύσεις από Αττική (εικόνες)

Σε ποια σημεία του νησιού ο πύρινος εφιάλτης προσέγγισε κατοικίες και επιχειρήσεις. Τρόμος των ντόπιων με το ενδεχόμενο να μην τεθεί η πυρκαγιά σε έλεγχο μέχρι τη νύχτα. Στο νησί πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ

Φωτιά στην Άνδρο: Οι φλόγες περικυκλώνουν σπίτια – Φεύγουν ενισχύσεις από Αττική (εικόνες)
-

Απολύτως ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές.

Συγκεκριμένα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί στην παρούσα φάση ενισχύονται με 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα από την Αθήνα, δυνάμεις οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στην Άνδρο στις 18.00. Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα του νησιού enandro.gr , η φωτιά απειλεί ανοιχτά κατοικημένες περιοχές καθώς ήδη περικύκλωσε σπίτια και επιχειρήσεις (ένα οινοποιείο και μία ταβέρνα).

Ανδρος φωτιά

Στο σημείο πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν σταλεί δύο διαδοχικά μηνύματα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου με οδηγία να εκκενώσουν τους οικισμούς με κατεύθυνση την Χώρα Άνδρου.

Μέχρι την άφιξη των επιπλέον δυνάμεων από την Αθήνα, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Ανδρος φωτιά


Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχοσάββατο: Τι είναι και τι σημαίνει το “Σάββατο των ψυχών”

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Έξοδος: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, “λαοθάλασσες” στα λιμάνια

Τροχαίο - Σταμνά: Πέθανε και ο νεαρός συνοδηγός του αυτοκινήτου (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)