Κοινωνία

21 Ιουνίου 2024 17:02 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2024 17:20

Φωτιές: Η “μάχη” στα “πύρινα μέτωπα” - 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες (εικόνες)

Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η ''μάχη'' με τις φλόγες. Την Παρασκευή μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές.

Φωτιές: Η “μάχη” στα “πύρινα μέτωπα” - 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες (εικόνες)
-

(εικόνα από την φωτιά στην Αχαΐα, Πηγή: facebook)

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Κρανίδι Αργολίδας ξέσπασαν λίγο μετά τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.
Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά στην Αχαΐα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική περιοχή στην Αχαΐα

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, και φαίνεται να έχει πάρει μεγάλη έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η πολιτική προστασία έχει στείλει μήνυμα στου κατοίκους των περιοχών Ράχη και Αγία Βαρβάρα να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να κατευθυνθούν προς Σκούρα και Κάλφα αντίστοιχα. 

Φωτιά στη Θήβα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Θήβα.

Οι φλόγες ξεπήδησαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Θήβας.

Θήβα - Φωτιά

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεστης.

Συγκεκριμένα, ρίψεις νερού επιχειρούν στην περιοχή 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ από ξηράς στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 30 πυροσβέστες.

Φωτιά στην Μεγαλόπολη

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε από το ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, το μεσημέρι της Παρασκευής, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, στις τοπικές Αρχές και στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, αυτήν την ώρα η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως "επικίνδυνη" και αποτελεί την σημαντικότερη εστία σε όλη την Ελλάδα

Η πυρκαγιά αρχικά απειλούσε σε σπίτια του χωριού Χωρέμη και γύρω στις 12:00 εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχη να απομακρυνθούν, κινούμενοι προς την Βελιγοστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες και ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ δόθηκε εντολή σε τρία εναέρια μέσα να σπεύσουν στην περιοχή και να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε ήδη εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές ανέμων να φθάνουν τα 7-8 μποφόρ.

Στις 12:40 εστάλη νέο μήνυμα απο το 112 για εκκένωση των χωριών Απιδίτσα και Χρούσα, καλώντας τους κατοίκους να κινηθούν προς την Μεγαλόπολη

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι

Υπό έλεγχο έθεσε η πυροσβεστική μετά από δύο ώρες προσπαθειών τη φωτιά στην Ανάβυσσο, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρισκόταν κοντά στην Αθηνών – Σουνίου και κοντά στο Μαύρο Λιθάρι. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες στη χώρα

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, παρά τις αντίξοες συνθήκες η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο ώρες από την εκδήλωσή της, ενώ έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

«Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα πύρινα μέτωπα», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι το 112 απέστειλε 11 μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας και Λυρκεία Αργολίδας και προσέθεσε ότι στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι' αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως.

Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Τρανς δολοφόνησε τους γονείς της, που αντιδρούσαν στην φυλομετάβασή της (βίντεο)

Βόλος: Χτύπαγε αυτοκίνητο με…τσόκαρο

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)