Αθλητικά

21 Ιουνίου 2024 06:50 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2024 15:44

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)

Ο «μαγικός» Μέσι έκανε το θαύμα του στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του Copa America.

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)
-

Του Γιώργου Ανανίδα

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Copa America 2024 η υπερασπίστρια του τίτλου «αλμπισελέστε», επικρατώντας των Καναδών χάρη σε δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Από το πρώτο μέρος ακόμα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν το πάνω χέρι και δημιουργούσαν ευκαιρίες κατά κόρον, με μεγαλύτερη όλων ένα χαμένο τετ-α-τετ του Ντι Μαρία.

Ο Καναδάς απείλησε σοβαρά στο 43’ με διπλή ευκαιρία σε φάση διαρκείας, αλλά ο Μαρτίνες δήλωσε παρών, πριν ο Ντέιβις αστοχήσει.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην Αργεντινή η οποία μπορούσε να είχε νικήσει με πολλά γκολ. Στο 49’, ο Μακάλιστερ υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Μέσι και μοίρασε έξυπνα στον Άλβαρες, ώστε ο τελευταίος να σκοράρει σε ουσιαστικά άδειο τέρμα.

Η «αλμπισελέστε» είχε πάμπολες ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, αλλά τις απώλεσε, εν πολλοίς εξαιτίας του ηρωικού Μαξίμ Κρεπό.

Τελικά, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι «σφράγισε» το τρίποντο στο 88’, με ακόμα μία κάθετη του Μέσι να δίνει τη λύση. Αυτή 

τη φορά, την υποδοχή έκανε ο Μαρτίνες που πλάσαρε υποδειγματικά «ρεφάροντας» για το χαμένο τετ-α-τετ λίγο νωρίτερα στο ματς.

Με την πρεμιέρα του Copa America 2024 να αποτελεί παρελθόν, οι Αργεντίνοι ανεβαίνουν στην κορυφή του 1ου ομίλου αναμένοντας να δουν εάν θα αποκτήσουν «συγκάτοικο» μετά την αναμέτρηση Περού – Χιλή, η οποία θα μεταδοθεί απόψε στις 03:00 (ξημερώματα Σαββάτου 22/6) ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1, όπως και όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι τον τελικό της 13ης Ιουλίου.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Χιλή την Τρίτη στο Νιου Τζέρσεϊ και στις 29 Ιουνίου παίζει με το Περού στη Φλόριντα. Ο Καναδάς παίζει με το Περού την Τρίτη στο Κάνσας και στις 29 παίζει με τη Χιλή.

Βίντεο με φάσεις του αγώνα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο antenna.gr/copaamerica2024


 Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 21 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κρήτη: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτου σε δέντρο (εικόνες)

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)