Κοινωνία

20 Ιουνίου 2024 14:34 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουνίου 2024 15:37

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη και στον Κόκκινο Μύλο (εικόνες)

Για πέντε εστίες φωτιάς στον Κόκκινο Μύλο, κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεση των μετώπων, εν μέσω ανέμων και ζέστης.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη και στον Κόκκινο Μύλο (εικόνες)
-

Φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) στη Βαρυμπόμπη.

Η φωτιά καίει κοντά στην ταβέρνα «Θέα» και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθούν εναέρια μέσα για να γίνουν ρίψεις νερού από αέρος.

Συνολικά, στην φωτιά στην Βαρυμπόμπη επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 υδροφόρα οχήματα, που έχουν την συνδρομή προσωπικού και υδροφόρων των ΟΤΑ.

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Φωτιά - Κόκκινος Μύλος

Κι ενώ τα πράγματα ευτυχώς εξελίχθηκαν γρήγορα καλά στην Βαρυμπόμπη, πυροσβέστες έσπευσαν για ακόμη μια μάχη στον Κόκκινο Μύλο, όπου σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ξέσπασαν πέντε εστίες φωτιάς σε μια ευθεία, στην περιοχή κοντά στην οδό Κλεισούρας, στο Μενίδι.

Από τις φλόγες κάηκε μια κατοικία, στην οποία έμεναν άνθρωποι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος και δύο ελικόπτερα, που έκαναν ρίψεις νερού από αέρος.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Θάνος Κλωνόπουλος, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή, που βρισκόταν σε ακαθάριστο οικόπεδο, προκαλώντας πανικό.

Φωτιά - Κόκκινος Μύλος


Στο "κόκκινο" η Αττική την Παρασκευή για πρώτη φορά φέτος

Σήμερα, Πέμπτη 20/6 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό των ενεργειών λόγω του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον οποίο αύριο η Αττική θα είναι σε επίπεδο συναγερμού (κόκκινο- κλίμακα 5- ακραίος κίνδυνος) και σε αρκετές περιοχές της χώρας σε επίπεδο 4 (πορτοκαλί- πολύ υψηλός κίνδυνος).

Χάρτης πρόβλεψης - 21 - 6 - 2023

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)