Κόσμος

19 Ιουνίου 2024 20:01

Χεζμπολάχ: Απειλεί την Κύπρο με πόλεμο

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, απαιτώντας να μην επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Χεζμπολάχ: Απειλεί την Κύπρο με πόλεμο
-

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι μαχητές του κινήματος θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Γιαρούν, στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που επικαλείται πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας. Όπως ανέφεραν στο Xinhua, ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους εναντίον σπιτιού στο κέντρο του Γιαρούν, όπου βρήκαν τον θάνατο τα τρία μέλη του κινήματος. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας τοπικός αξιωματούχος, ονόματι Χασάν Μοχάμεντ Άλι Σάαμπ.

Σε άλλη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν στο χωριό Χίαμ (νοτιοανατολικά).

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 540 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως περίπου 100 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Xinhua που επικαλείται πηγές των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας. Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 26 άνθρωποι, δεκαπέντε στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας: Στην Ελλάδα εγκαθιδρύθηκε χούντα ομοφυλόφιλων

Ιεράπετρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αυτοκίνητο που κρεμόταν στον γκρεμό (εικόνες)

ΣΥΡΙΖΑ - Γιώργος Τσίπρας: Αιχμές για “απόλυση από τον Κασσελάκη”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)