Κοινωνία

22 Ιουνίου 2024 20:32

Βόλος: Μεθυσμένος έσερνε τη μάνα του από το πόδι για να την διώξει από το σπίτι

Τι κατέθεσε η μητέρα για τις εφιαλτικές στιγμές που όπως κατήγγειλε ζούσε από τα χέρια του ίδιου της του παιδιού.

Βόλος: Μεθυσμένος έσερνε τη μάνα του από το πόδι για να την διώξει από το σπίτι
-

Τον απόλυτο τρόμο, για μία ακόμη φορά, στα χέρια του ίδιου του γιου της, φέρεται να έζησε μία 79χρονη γυναίκα στον Βόλο.

Ο γιος της επιχείρησε ξημερώματα να την πετάξει έξω από το σπίτι, με την ηλικιωμένη γυναίκα να αντιστέκεται σθεναρά και να καταφέρνει να ειδοποιήσει την αστυνομία για να γλιτώσει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζει στο ίδιο σπίτι με τον 44χρονο γιο της, ο οποίος είναι άνεργος και προφανώς στηρίζεται στη μητέρα του για τον βιοπορισμό του.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο 44χρονος είχε βγει έξω και επέστρεψε ξημερώματα Σαββάτου σε κατάσταση μέθης. Υπό την επήρεια αλκοόλ, ο 44χρονος επιτέθηκε εναντίον της μητέρας του που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Αρχισε να τη σέρνει πότε από τα χέρια και πότε από το πόδι, προσπαθώντας να την πετάξει έξω από το σπίτι όπου μένει. Της έβγαλε το παντελόνι και την έσερνε, την ίδια ώρα που η 79χρονη γυναίκα αντιστεκόταν.

Εδωσε «μάχη» για να ξεφύγει από τα χέρια του γιου της και να καταφέρει να ειδοποιήσει αστυνομία. Η επέμβαση αστυνομικών ήταν άμεση και συνέλαβαν τον 44χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε Σάββατο πρωί, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της παράνομης βίας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Απέναντί του η μάνα του.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στο δικαστήριο, δεν ήταν η πρώτη φορά που το ίδιο της το σπλάχνο έγινε βίαιο απέναντί της. «Πίνει και γίνεται βίαιος», ανέφερε η πονεμένη γυναίκα, η οποία δήλωσε φοβισμένη. «Φοβάμαι. Δεν θέλω άλλο να μένω μαζί του», είπε ενώπιον της έδρας.

Ο 44χρονος γιος πάντως δήλωνε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Απέδωσε τη συμπεριφορά του στο ποτό και δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις δύο πράξεις και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, διατάσσοντας μάλιστα έκτιση ποινής 60 ημερών.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια (χάρτης)

Ενδοοικογενειακή βία - Χρυσοχοΐδης: 338 συλλήψεις στην Κρήτη το πρώτο 5μηνο του 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: “Σαρώνει” τα μετάλλια η Ελλάδα



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)