Κοινωνία

12 Ιουνίου 2024 08:38

Δολοφονία 11χρονης – Καλλιακμάνης: Αν ο δράστης είχε καταγγελθεί ότι πλησίασε το πρώτο θύμα, θα ήταν στη φυλακή (βίντεο)

Τι ανέφερε ο συνδικαλιστής αξιωματικός της Αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας στην Ηλεία, το δικαστικό σύστημα και τις αρμοδιότητες της ΕΛΑΣ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δολοφονία 11χρονης – Καλλιακμάνης: Αν ο δράστης είχε καταγγελθεί ότι πλησίασε το πρώτο θύμα, θα ήταν στη φυλακή (βίντεο)
-

Την πεποίθηση ότι, μια πιθανή καταγγελία εκ μέρους οποιουδήποτε προσώπου, για παραβίαση του περιοριστικού όρου μη-προσέγγισης του προηγούμενου θύματος, θα ήταν η μόνη λύση ώστε ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 14χρονης Βασιλικής να βρισκόταν στη φυλακή και όχι ελεύθερος, εξέφρασε την Τετάρτη 12.06 ο συνδικαλιστής αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό άλλης κοπέλας. Του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι τη συζήτηση της έφεσης την οποία υπέβαλε, όπως έκριναν οι αρμόδιοι δικαστές. Ο περιοριστικός όρος της αναστολής αυτής ήταν να μην ξαναπροσεγγίσει το θύμα σε απόσταση μικρότερη από 10 μέτρα. Θα ήταν δυνατόν ένας αστυνομικός νατον ακολουθεί και να διαπιστώνει ανά πάσα στιγμή αν ο όρος τηρείται; Κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικώς αδύνατο. Έπρεπε πρώτα να έχει περιέλθει σε γνώση της ΕΛΑΣ μια διαπραγμένη παραβίαση του όρου. Τότε ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος μπορεί και να ανακαλέσει τον όρο και να διατάξει την προφυλάκισή του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις την Τετάρτη

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)