Κοινωνία

10 Ιουνίου 2024 15:48

Ρόδος: Αθωώθηκε ο Νορβηγός για το “ψάρεμα” ανήλικων έξω από σχολείο

Τι ισχυρίστηκε ο 53χρονος για τους λόγους για τους οποίους ανήρτησε την  επίμαχη ανακοίνωση. Ποια ήταν αναλυτικά, η υπερασπιστική του γραμμή.

Ρόδος: Αθωώθηκε ο Νορβηγός για το “ψάρεμα” ανήλικων έξω από σχολείο
-

Αθώος κρίθηκε την Δευτέρα 10.06 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 53χρονος Νορβηγός ο οποίος κατηγορείτο για προσέλκυση παιδιών με γενετήσιους σκοπούς.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα του νησιού rodiaki.gr, ο 53χρονος αρνήθηκε  τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ο λόγος για τον οποίο έψαχνε να βρει κοπέλα για να τον συνοδεύσει σε περίπατο, ήταν ότι πάσχει από επιληψία και άλλα προβλήματα υγείας και ότι θέλει βοήθεια. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι ζητούσε να φοράει μπικίνι γιατί θα πήγαιναν βόλτα στη θάλασσα για μπάνιο.

Καίριος εξάλλου ισχυρισμός του ο οποίος καθόρισε την αθώωσή του ήταν ο διπλός ισχυρισμός α) ότι, μη γνωρίζοντας να διαβάζει ελληνικές πινακίδες και μη γνωρίζοντας τα κατατόπια της πόλης ως ξένος, σχημάτισε την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο πίνακας ανακοινώσεων στον οποίο κόλλησε την ανακοίνωση ανήκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και β) ότι στην αγγελία, από τις δύο εναλλακτικές μεταφράσεις της λέξης “student” εκείνος χρησιμοποίησε τη μετάφραση «φοιτήτρια» και όχι την εκδοχή «μαθήτρια».

Τέλος, ο 53χρονος προς υπεράσπισή του ανέφερε ότι στην έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο, ότι είναι μέλος ευυπόληπτης οικογένειας με συγγενή δικαστή και ότι η μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άνδρας είχε βρεθεί στα χέρια της αστυνομίας διότι φέρεται να είχε αναρτήσει αγγελία έξω από Λύκειο του νησιού αναζητώντας ανήλικη... “παρέα”, και μάλιστα έναντι αμοιβής 15 ευρώ: «Αναζητώ αδύνατη και κοντή μαθήτρια για να μου κάνει παρέα σε περίπατο για δύο ώρες. Να φορά μπικίνι και σορτσάκι. Μη καπνίστρια. 15 ευρώ. Συνάντησέ με μπροστά από την ταβέρνα. Την Πέμπτη στην 13.00». Έτσι οι γονείς είχαν ενημερώσειτην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, στελέχη της οποίας τον είχσν συλλάβει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές 2024: Τα “μεγάλα ονόματα” που έμειναν “εκτός”

ΕΛΣΤΑΤ – πληθωρισμός: Υποχώρησε τον Μάιο

Ευρωεκλογές - Εύβοια: Πέθανε περιμένοντας να ψηφίσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)