Παράξενα

09 Ιουνίου 2024 17:34

Τα παράξενα των εκλογών: Προβλήματα, εκπλήξεις και γέλια με φόντο την κάλπη (εικόνες)

Συμβάντα από ολόκληρη την Ελλάδα που έκαναν μια απλή, τυπική άσκηση του δημοκρατικού μας δικαιώματος, να μετατραπεί σε κωμωδία ή σε δράμα, ανάλογα με την έκβαση.

Τα παράξενα των εκλογών: Προβλήματα, εκπλήξεις και γέλια με φόντο την κάλπη (εικόνες)
-

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και στις Ευρωεκλογές 2024, δεν έλειψαν τα παράξενα, τα προβλήματα, οι στιγμές γέλιου και τα απρόοπτα από τη διαδικασία.

Αργολίδα - εκλογικό κέντρο - σχολείο

Το πρωί της Κυριακής στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων στο Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστικός αντιπρόσωπος δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και με την παρέμβαση του Εφόρου, την παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού και την συνδρομή της αστυνομίας, απομακρύνθηκε, ενώ το εκλογικό τμήμα παρέμεινε κλειστό μέχρι την αντικατάσταση του.

Η ταυτότητά του… άφαντη

ελληνική ταυτότητα

Στη Λάρισα ένας εκλογέας μετά την ψήφο του ενημερώθηκε ότι η εφορευτική επιτροπή… δεν έβρισκε την ταυτότητά του. Τρομερά εκνευρισμένος εκείνη τη στιγμή, κατά πληροφορίες, άρπαξε δύο άλλες ταυτότητες και πήγε επιχείρησε να φύγει.

Εγκλωβισμένοι στο ασανσέρ του εκλογικού τμήματος

Λάρισα - Ευρωεκλογές - ασανσέρ

Γύρω στις 09.30 το πρωί, τέσσερις Λαρισαίοι πήγαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο ασανσέρ του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας βιώνοντας πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Χρειάστηκε να επέμβει τελικά η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει σώους τους εκλογείς.

Εκλογικό τμήμα… μέσα σε ναό

Σέρρες - εκκλησία - ευρωεκλογές - εκλογικό κέντρο

Ανάμεσα σε εικόνες και σε ιερά άμφια ιερά τοποθέτηκαν η κάλπη, τα ψηφοδέλτια και το παραβάν, προκειμένου οι κάτοικοι της Θερμοπηγής, του Δήμου Σιντικής, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές. Το εκλογικό τμήμα στήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, λόγω έλλειψης χώρου. «Είναι ένας διαφορετικός χώρος, απ’ όσα εκλογικά κέντρα έχω πάει μέχρι τώρα. Πρόκειται, για μια διαφορετική εμπειρία» τόνισε η δικαστική αντιπρόσωπος Σοφία Αποστολίδου. «Στην αίθουσα υπάρχουν εικόνες, ενώ ιερά άμφια του ιερέα είναι κρεμασμένα πίσω από το παραβάν και παραδίπλα Επιτάφιος».

Με το νυφικό στην κάλπη

νύφη - κάλπες - Στούντιο με Θέα

Λίγο μετά το χορό του Ησαΐα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για τις ευρωεκλογές μια νύφη στην Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ένα ζευγάρι νεόνυμφων αποφάσισε πρώτα να ψηφίσει και στην συνέχεια θα μεταβούν στην Χαλκιδική για το γαμήλιο γλέντι. Μάλιστα, η νύφη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες τονίζοντας πως «πρέπει να ψηφίζουμε όλοι, ο καθένας πρέπει να ψηφίζει για τον εαυτό του, δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς».

Με συντροφιά τα παιδιά ή το αγαπημένο τους κατοικίδιο

ψήφος - σκυλί

Δεν ήταν και λίγοι οι εκλογείς τους οποίους “συνέλαβε” ο φωτογραφικός φακός να συνοδεύονται, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, άλλοι από τα παιδάκια τους και άλλοι από τους τετράποδους φίλους τους, τους οποίους μάλιστα πήραν μαζί… μέχρι και μέσα στο παραβάν.

Μέχρι το παραβάν με το ποδήλατο

Ευρωεκλογές - Ποδήλατο - ποδηλάτης

Ένας ποδηλάτης κέντρισε τα βλέμματα στην Αθήνα, που μπήκε όχι μόνο στο κτήριο αλλά και στην ίδια την αίθουσα του εκλογικού του τμήματος, με άκρως αθλητική αμφίεση και το ποδήλατό του. Ο άνδρας αφού ψήφισε, έφυγε χαμογελώντας για την προπόνησή του.

Ψηφοφόρος… ετών 99

Σέρρες - Ψηφοφόρος - 99

Μαθήματα πολιτικής συμμετοχής έδωσε ένας 99χρονος ψηφοφόρος από το εκλογικό του τμήμα στις Σέρρες, καλώντας τους νέους να ψηφίσουν. Ο κ. Βασίλης Καραμανίδης από τον Ομαλό Σερρών, ηλικίας 99 ετών και γεννηθείς το 1925, κάλεσε με θέρμη τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες. «Πρώτη φορά ψήφισα το 1946. Εγώ για τελευταία φορά ήρθα. Να έρθουν οι νέοι να ψηφίσουν», είπε ο ψηφοφόρος σε εκπομπή της ΕΡΤ. Τον κ. Βασίλη συνόδευαν η επί 74 χρόνια σύζυγός του, και η κόρη τους. Μάλιστα, ο ίδιος ευχήθηκε «αν δώσει ο Θεός, να είναι γερός και να ψηφίσει ξανά στις επόμενες εκλογές!».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Πήγε να ψηφίσει με το... νυφικό! (βίντεο)

Σύμη - Μάικλ Μόσλεϊ: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Προολυμπιακό - Εθνική Μπάσκετ: Οι παίκτες που κάλεσε ο Σπανούλης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)