Κόσμος

09 Ιουνίου 2024 16:15

Σύμη - Θάνατος Μάικλ Μόσλεϊ: Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τον παρουσιαστή του BBC

Τι αναφέρουν για τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, τα μεγαλύτερα βρετανικά μέσα.

Σύμη - Θάνατος Μάικλ Μόσλεϊ: Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τον παρουσιαστή του BBC
-

Η τραγική κατάληξη των ερευνών για τον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ του οποίου η σορός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής στη Σύμη απασχολεί τον Βρετανικό Τύπο.

To BBC, όπου εργαζόταν ο Μόσλεϊ, τονίζει ότι “αστυνομική πηγή είπε στο BBC News ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες. Ο δήμαρχος Σύμης είπε ότι το πτώμα βρέθηκε, καθώς ομάδες ερευνούσαν την ακτογραμμή με κάμερες. Οι ελληνικές Αρχές αναζητούσαν τον δρ Μάικλ Μόσλεϊ εδώ και πέντε ημέρες και η προσπάθεια περιελάμβανε πυροσβέστες, σκύλους, ελικόπτερα, drones, ντόπιους και αστυνομικούς από τη Σύμη και από άλλα νησιά”.


Η “Daily Mail” αναφέρει ως πιθανότερη αιτία που οδήγησε στον θάνατο του παρουσιαστή τη θερμοπληξία: “Ο δρ Μάικλ Μόσλεϊ μπορεί να κατέρρευσε από τη ζέστη κατά τη διάρκεια της βόλτας του σε κακοτράχαλα εδάφη», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, που είπε επίσης ότι «οι ερευνητές έψαχναν σε λάθος μέρος τις δύο πρώτες ημέρες της αναζήτησης”.

Ο Guardian με τη σειρά του αναφέρει σε δημοσίευμα για τον θάνατο του παρουσιαστή: «Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η σορός ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος βρετανός γιατρός Μάικλ Μόσλεϊ βρέθηκε στο νησί της Σύμης. Ο Μάικλ Μόσλεϊ εξαφανίστηκε, αφού βγήκε για βόλτα στο νησί. “Βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας”, είπε στον Guardian ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γκρίλλας. “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι αυτός”. Η ανεύρεση της σορού ήρθε την πέμπτη ημέρα μιας τεράστιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από αέρα, ξηρά και θάλασσα, ώστε να βρεθεί ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και ειδικός της υγείας, που έκανε δημοφιλή τη διαλειμματική νηστεία».


Το “Sky News” επικαλείται αστυνομικές πηγές και αναφέρει: “Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της εν εξελίξει έρευνας, ανέφερε ότι το πτώμα βρέθηκε σε βραχώδη ακτή από ιδιωτικό σκάφος και ότι εκκρεμεί η επίσημη αναγνώριση. Ο παρουσιαστής φέρεται να είχε ξεκινήσει μια βόλτα από την παραλία του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 τοπική ώρα, αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει στο κατάλυμά του. Στη συνέχεια απαθανατίστηκε σε πολλές κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να περπατά στην πόλη Πέδι, περίπου 1,2 χλμ. μακριά, και στη συνέχεια κοντά σε ένα γιοτ κλαμπ στη Μαρίνα Σύμης. Αυτή ήταν η τελευταία γνωστή εμφάνισή του. Η σύζυγός του σήμανε συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης, αφού δεν επέστρεψε από τη βόλτα του”.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Πήγε να ψηφίσει με το... νυφικό! (βίντεο)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Τεντόγλου: Είναι κατάρα που...

Ευρωεκλογές 2024: Μπήκε να ψηφίσει με το ποδήλατό του (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)