Κοινωνία

08 Ιουνίου 2024 06:52 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουνίου 2024 15:01

Ίσθμια - Κόρινθος: Γκρεμίζεται η γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο (εικόνες)

Άμεσα, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, ξεκίνησε το γκρέμισμα της γέφυρας, που υπέστη μεγάλες ζημιές, λόγω του θερμικού φορτίου και του ωστικού κύματος από τις εκρήξεις στο βυτιοφόρο.

Ίσθμια - Κόρινθος: Γκρεμίζεται η γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο (εικόνες)
-

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές το βράδυ της Παρασκευής, λόγω της έκρηξης σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Μιλώντας στην εκπομπή "Στούντιο με Θέα του ΑΝΤ1", ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, είπε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της γέφυρας, επέβαλε να γίνει άμεσα η κατεδάφιση της γέφυρας της παλιάς Εθνικής Οδού, που διέρχεται πάνω από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Στούντιο με Θέα - Εθνική Οδός - Γέφυρα - Κατεδάφιση

Μέχρι να γίνει η κατεφάφιση και η απομάκρυνση των δομικών υλικών, θα είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την παραχωρησιούχο εταιρεία του αυτοκινητόδρομου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, να δίνει επιπλέον μια λωρίδα στην μία κατεύθυνση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής και στην άλλη κατεύθυνση από το μεσημέρι της Κυριακής και ύστερα.

Στούντιο με Θέα - Εθνική Οδός - Γέφυρα - Κατεδάφιση

Ο κ. Ταχιάος ζήτησε συγγνώμη από οδηγούς και επιβάτες για την ταλαιπωρία, σημείωσε ωστόσο ότι η έκρηξη στο βυτιοφόρο είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρονται τα εξής:

"Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε βραδυνές ώρες, χθές Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών κασίμων, στη χιλιομετρική θέση -75.5- πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο της πυρκαγιάς 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα. Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ενεργειών και αφού αντιμετωπίστηκε άμεσα η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενη δασική έκταση, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν την κατάσβεσή της. 

Κατεδάφιση Γέφυρας - Ίσθμια

Κατεδάφιση Γέφυρας - Ίσθμια

Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα".

Κατεδάφιση Γέφυρας - Ίσθμια

Κατεδάφιση Γέφυρας - Ίσθμια

Ειδήσεις σήμερα:

Δανία: Επίθεση στην Πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν - Συνελήφθη ο δράστης

Εμφιαλωμένο νερό: Αύξηση 20% από την 1η Ιουλίου - Ανατιμήσεις σε μπύρες, χυμούς, αναψυκτικά

Εορτολόγιο - 8 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)