Οικονομία

08 Ιουνίου 2024 07:19

Εμφιαλωμένο νερό: Αύξηση 20% από την 1η Ιουλίου - Ανατιμήσεις σε μπύρες, χυμούς, αναψυκτικά

Στα 0,60 από 0,50 ευρώ θα πάει το μπουκαλάκι του νερού. Γιατί θα γίνει η αύξηση των τιμών στα εν λόγω είδη. Πότε το "καπέλο" θα επιστρέφεται στον καταναλωτή

Εμφιαλωμένο νερό: Αύξηση 20% από την 1η Ιουλίου - Ανατιμήσεις σε μπύρες, χυμούς, αναψυκτικά
-

Με νέες αυξήσεις σε διάφορα προϊόντα, ανάμεσα τους και το εμφιαλωμένο νερό, θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες, από 1η Ιουλίου.

Λόγω αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ υψηλότερες από τις σημερινές. Το μπουκαλάκι το νερό από 50 λεπτά του ευρώ θα πάει στα 60 λεπτά.

Την επιπρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές και «καπέλο» στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών φέρνει η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου.

Η ρύθμιση προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων μέσω voucher. Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές που θα επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες στο κατάστημα, θα λαμβάνουν ένα «κουπόνι» ως ανταμοιβή.

Η συσκευασία θα πρέπει όμως να φέρει την ειδική σήμανση που δείχνει ότι εντάσσεται στο σύστημα επιστροφής εγγύησης είτε επί της ίδιας της συσκευασίας είτε στην ετικέτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίσθμια - Κόρινθος: Γκρεμίζεται η γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο (εικόνες)

Εορτολόγιο - 8 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ο πρώτος καύσωνας του 2024... εν όψει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)