Κόσμος

06 Ιουνίου 2024 18:21

ΟΗΕ: Η Ελλάδα εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της χώρας μας η οποία για το επόμενο χρονικό διάστημα θα επηρεάζει τις αποφάσεις του κρισιμότερου οργάνου των Ηνωμένων Εθνών.

ΟΗΕ: Η Ελλάδα εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας
-

Μετά από μία διπλωματική προετοιμασία χρόνων, την οποία ξεκίνησε ο προκάτοχος του Γιώργου Γεραπετρίτη Νίκος Δένδιας, η Ελλάδα, η οποία προτάθηκε κυρίως από τις δυτικές χώρες, υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από 183 εκ των 193 χωρών του ΟΗΕ για να καταλάβει, για την διετία 2025-2026, μία θέση μη-μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με την Δανία, το Πακιστάν, τον Παναμά και την Σομαλία.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις Ηνωμένες Πολιτείες Θανάσης Τσίτσας, είναι η 3η φορά, από την ίδρυση του Οργανισμού το 1945, που η Ελλάδα καταλαμβάνει αυτή την θέση. Πρόκειται για μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα και την ελληνική διπλωματία, η οποία φιλοδοξεί να ασκήσει την θητεία της στο ανώτατο όργανο του ΟΗΕ με το σύνθημα “διάλογος, διπλωματία και δημοκρατία”, με στόχο να μεγαλώσει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας σε μια πολύ κρίσιμη διεθνή συγκυρία.

Γεραπετρίτης - Ψήφισμα - ΟΗΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηφαίστειο - Ινδονησία: Νέες εκρήξεις στο Ίμπου (εικόνες)

Ελασσόνα: “Κατέβηκε” από το χωριό για να πληρώσει τους απατεώνες

Γαστρεντερίτιδα – Μαγνησία: Μολυσμένο με σαλμονέλα το νερό πηγής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)