Exclusive

02 Ιουλίου 2024 23:19

Η Μαρίνα Ασλάνογλου αποκλειστικά στο FTHIS: Οι Ψυχοκόρες, το φινάλε της σειράς, ο γιος της και το διαζύγιο

Η Μαρίνα Ασλάνογλου αποκλειστικά στο FTHIS: Οι Ψυχοκόρες, το φινάλε της σειράς, ο γιος της και το διαζύγιο

-

Από τον Μάριο Κωνσταντόπουλο

Η Μαρίνα Ασλάνογλου τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά "Ψυχοκόρες" και υποδύεται την "Ευανθία Νάτση".

Με αφορμή τον ρόλο της, η γνωστή ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS για όλους και για όλα.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου αναφέρθηκε στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τα μηνύματα που λαμβάνει από τους τηλεθεατές, πώς αισθάνθηκε όταν είδε το φινάλε, αλλά και ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε.

Ακόμη, η Μαρίνα Ασλάνογλου έκανε μια αξιολόγηση για τη μητρότητα, τον γιο της Κωνσταντίνο και τον χωρισμό της από τον πρώην σύζυγό της, Δημοσθένη Πέππα.

Όσα είπε η Μαρίνα Ασλάνογλου

Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστείς στην δραματική και επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 "Ψυχοκόρες". Μίλησέ μας για τον ρόλο σου…

Την Ευανθία Νάτση την αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια γυναίκα πολύ διαφορετική από μένα. Μπορεί να έχουμε ένα κοινό, τον δυναμισμό που έχει. Αν δεις την εποχή που διαδραματίζεται αυτή η σειρά, είναι μια γυναίκα που ζει στην επαρχία και στην εποχή αυτή που η γυναίκα δεν είχε κανένα δικαίωμα σε τίποτα, ακόμα και στο δικαίωμα ψήφου. Στη σειρά αυτό το κομμάτι το θίγει η ιστορία των Αρδιτών.

Είναι μια γυναίκα που δεν είναι κακιά, αλλά είναι απελπισμένη, απεγνωσμένη. Ξέρει ότι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Μια ταμπέλα. Αυτά τα στερεότυπα που φορούσαν και φοράνε στις γυναίκες. Δεν μπορεί να κάνει παιδί. Για την εποχή τότε το πρόβλημα το είχε μόνο η γυναίκα, δεν ξέρουμε αν το είχε και ο άντρας, αλλά ποτέ δεν θα έλεγε κανείς ότι ο άντρας έχει το πρόβλημα και δεν κάνει παιδιά. Άρα έχει την ταμπέλα της στέρφας. Κυκλοφορεί και ζει με αυτό. Της είπε ο άντρας της ότι αν η ψυχοκόρη – η Φρόσω - δεν έμενε έγκυος σε ένα μήνα θα της πέταγε στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είχε σπίτι, την περιουσία της που την έδωσε όλη με τον γάμο στον Νάτση και δεν έχει τίποτα δικό της.

Βλέπουμε μια γυναίκα που προσπαθεί να ακούει τον άντρα της και όλο αυτό που γίνεται στο χωριό. Ωστόσο, από κάτω υποβόσκουν άλλα πράγματα που η Ευανθία ξέρει πως να τα διαχειριστεί χωρίς να έχει κακή πρόθεση, αλλά αναγκάζεται να κάνει κάτι πάρα πολύ κακό. Είναι ο σώζον εαυτό σωθείτο. Αν δεν σώσει τον εαυτό της, τελείωσε. Η επιλογή της ήταν κακιά, έκανε κάτι πολύ κακό. Από εκεί και πέρα τιμωρείται και το πλήρωσε με έναν τρόπο αρκετά δύσκολο. Παρόλα αυτά, εμένα με ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή η Ευανθία και ρώτησα τι φοράει και γενικά πώς είναι αυτή η γυναίκα. Προσπάθησα να φανταστώ μια γυναίκα εκείνης της εποχής που ήταν πολυμηχάνημα. Να μαγειρέψουν, να καθαρίσουν, να πάνε στην εκκλησία, να φροντίσουν τον άντρα τους και να τα κάνουν όλα. Έβαλα ένα περπάτημα και ένα στήσιμο σε αυτή την γυναίκα τελείως διαφορετικό από ότι είμαι εγώ στη ζωή μου γιατί είναι τελείως διαφορετική.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Άρα διαβάζοντας τα σενάρια με τον καιρό, δεν εντόπισες κάποιο κοινό στοιχείο του χαρακτήρα σου με αυτόν της Ευανθίας;

Ο δυναμισμός της και ότι κάνει πολλά πράγματα, τα οποία τα κάνει καλά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα σκεφτεί κάτι κακό και θα το πράξει, σε καμία περίπτωση (Γέλια). Επίσης το ότι η Ευανθία είχε θέμα στο να τεκνοποιήσει. Όπως είχα κι εγώ στην προσωπική μου ζωή και έκανα τρεις εξωσωματικές. Αυτό με έδεσε με την Ευανθία και προσπάθησα να μπω στη θέση της και στη θέση μιας γυναίκας εκείνης της εποχής που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο.

Τι μηνύματα λαμβάνεις από τους τηλεθεατές για τον ρόλο σου;

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις όταν η Ευανθία σκότωσε τον Μέλιο. Όλοι μου λένε για τον Μέλιο και γιατί τον σκότωσα. Τους κόστισε πολύ η απουσία του Μέλιου από τη σειρά και μιλάμε για ένα τρομερό, ταλαντούχο παιδί και κούκλο. Ο Αναστάστης Λαουλάκος πήγε τον Μέλιο σε άλλο επίπεδο. Στον δρόμο με χαιρετάνε ως Νάτσαινα. Τα σχόλια που λαμβάνω είναι ότι είμαι η πιο καλή κακιά. Δεν είναι στον πυρήνα της κακιά κι έτσι την αντιπαθείς, αλλά με έναν τρόπο την κατανοείς.

Τι μπορούμε να πούμε για το τέλος της Ευανθίας στη σειρά;

Εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι δεν υπάρχει κάθαρση για όλους τους χαρακτήρες και τώρα αν την γλιτώσει ή όχι η Ευανθία δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάνει αυτά που έχει κάνει ή της άξιζε ένα happy end. Δεν μπορώ να σου προδώσω, αλλά παρόλα αυτά έτσι είναι η ζωή και κάποιοι ξεφεύγουν και κάποιοι τιμωρούνται. Η Ευανθία τιμωρήθηκε στα προηγούμενα επεισόδια και το δικό της το κρίμα το έχει πληρώσει.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Πώς ήταν για σένα όλη η περίοδος των γυρισμάτων και πώς ένιωσες όταν ολοκληρώθηκε αυτό το "ταξίδι";

Είμαι ευλογημένη, είμαι τυχερή και αγάπησα πολύ αυτή τη δουλειά και όλους τους συνεργάτες και τους συντελεστές. Παρόλο που ήταν τρεις διαφορετικές ιστορίες και εμείς δεν συναντιόμασταν με τους Κοτρώτσηδες και τους Αρδίτες, σε όποιες κοινές συναντήσεις είχαμε, όπως στην ανάγνωση των σεναρίων, έβλεπες ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουνε και ήταν όλοι ενωμένοι. Ταίριαξαν όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους τους. Η εταιρεία παραγωγής η Feelgood ήταν από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει και είχα καιρό να κάνω τηλεόραση. Η Πένυ Φυλακτάκη μας έδωσε αυτό το σενάριο - Θείο δώρο -  για να μπορούμε να κάνουμε ερμηνείες στην τηλεόραση. Η κάθε σκηνή ήταν μελετημένη και είχε κάποιο σκοπό. Εμείς στους Νάτσηδες έχουμε κρατήσει επαφές, έχουμε γίνει φίλοι - κολλητοί. Συναντιόμαστε, βγαίνουμε και υπάρχει αγάπη και δέσιμο από το πρώτο κιόλας γύρισμα. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Κάναμε και την προβολή των δύο τελευταίων επεισοδίων στο σπίτι μου και το είδαμε όλοι μαζί.

Πώς ήταν που είδατε όλοι μαζί τις τελευταίες σκηνές;

Ήταν πολύ συγκινητικό. Ήμασταν όλοι μια αγκαλιά και στο τέλος κλαίγαμε με συγκίνηση και με αγάπη που τελείωσε αυτό. Ήταν μια ωραία βραδιά, γεμάτη αγάπη. Ήταν ωραίο που το μοιραστήκαμε όλοι μαζί.

Πώς σου έγινε εσένα η πρόταση για τη σειρά;

Πέρασα από casting, όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί. Ήθελε να μας δει ο σκηνοθέτης, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο οποίος απουσίαζε από την Ελλάδα και δεν ήξερε τους ηθοποιούς. Με πήρε τηλέφωνο η Σοφία Δημοπούλου, η casting director και με πρότεινε μαζί με τη Φρόσω Ράλλη. Όταν πήγα και τον συνάντησα, διάβασα μια σκηνή που ήμουν μαζί με τη Φρόσω στα πρώτα επεισόδια και το απόγευμα με πήραν και μου είπαν ότι θα είμαι στη σειρά. Ορισμένα πράγματα έρχονται τόσο εύκολα και τόσο όμορφα και γι’ αυτό αυτή η δουλειά θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση μέσα μου.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Περίμενες αυτή την επιτυχία;

Περίμενα ότι θα έχει επιτυχία γιατί είναι το θέμα τέτοιο και δεν είχαμε ασχοληθεί στην ελληνική τηλεόραση και στη μυθοπλασία με το θέμα των ψυχοκορών. Όλοι ξέραμε και είχαμε ακουστά. Εγώ έχω γνωρίσει γυναίκα που ήταν ψυχοκόρη. Είχε ένα τρομερό ενδιαφέρον ότι οι ιστορίες βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα τα σενάρια ανατρίχιασα ολόκληρη και ήθελα να δω τι θα γίνει παρακάτω. Αυτό δεν ήταν τυχαίο. Μεταξύ μας το βλέπαμε πάντως, γιατί είχε όλες τις προδιαγραφές να γίνει αυτό που έγινε. Εγώ το βλέπω στον κόσμο όταν είμαι έξω. Θα έρθει να μου μιλήσει με μεγάλη χαρά. Ντρέπομαι, αλλά χαίρομαι (Γέλια).

Θυμάσαι ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισες;

Είναι μια σειρά σκηνών για περίπου 15 επεισόδια, όπου η Ευανθία πλήρωσε γι’ αυτά που έχει κάνει. Τιμωρήθηκε θεωρώ από τον Θεό. Αυτές οι σκηνές ήταν πολύ δύσκολες. Επίσης, παρόλο που δεν ήμουν άμεσα εμπλεκόμενη στη σκηνή του ξυλοδαρμού και του βιασμού της Φρόσως (της Άννας Λουϊζίδου), επειδή ήμουν στα γυρίσματα μαζί της, αντιμετώπισα τον φόβο της και την αγωνία της. Ήμουν δίπλα της γιατί είναι ένα ταλαντούχο, υπέροχο πλάσμα και είχαμε πολύ καλή σχέση και χημεία. Ήταν πολύ αγχωμένη και φορτισμένη για το πώς θα βγουν οι σκηνές της και προσπαθούσα να είμαι δίπλα της και να αποστασιοποιηθεί από αυτό. Τη γύρισε τη σκηνή της και ήταν σε ταραχή, αλλά ήμασταν δίπλα της.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Πριν από τις "Ψυχοκόρες" συμμετείχες στη σειρά της ΕΡΤ "Κάνε ότι κοιμάσαι". Ωστόσο, πιο πριν απείχες από την τηλεόραση για 14 χρόνια. Για ποιον λόγο είχες κρατήσει αυτή την απόσταση;

Δεν απέρριπτα ποτέ την τηλεόραση. Είναι ένα Μέσο που βοηθάει πολύ το επάγγελμά μας. Απλά επειδή εγώ δεν αφήνω ποτέ το θέατρο, μου ήταν πολύ δύσκολο να έχω δέκα ώρες γύρισμα την ημέρα και να πηγαίνω μετά στο θέατρο, να τελειώνω στις 12 και να πρέπει να ξυπνήσω στις 6 και ενδιάμεσα να διαβάσω και ξεκουραστώ. Ήμουν διαλυμένη και δεν είχα ούτε ρεπό. Έτσι, είχα αποφασίσει επειδή το θέατρο το αγαπώ πάρα πολύ να κάνω πράγματα και να αφοσιωθώ σε αυτό. Είπα ότι αν είναι κάτι που πραγματικά το θέλω και μπορώ να το συνδυάσω, θα το κάνω! Γι’ αυτό απείχα από την τηλεόραση. Είχα προτάσεις, αλλά ήταν πιο δυνατές οι θεατρικές μου.

Δεν μετάνιωσες δηλαδή γι’ αυτή σου την απόφαση;

Ποτέ δεν μετανιώνω γι’ αυτά που κάνω! Είναι απόλυτα συνειδητές οι επιλογές μου και οι αποφάσεις μου και να σου πω κάτι; Μου βγαίνουν σε καλό.

Θεατρικά ολοκληρώσατε με τον Νίκο Ψαρρά την παράσταση "Σκηνές από έναν γάμο"!

Ολοκληρώσαμε μετά από πάρα πολλούς μήνες παραστάσεων και περιοδείας. Έχουμε βάλει μια άνω τελεία σ’ αυτό το έργο για να δούμε και τις υποχρεώσεις μας τον χειμώνα. Ήταν μια πολύ ωραία συνεργασία με τον Νίκο Ψαρρά. Παράλληλα, μιλάω για κάτι τηλεοπτικό για τη νέα σεζόν, αλλά δεν μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα.

Οι συζητήσεις που κάνεις είναι για κωμωδία ή πάλι για δράμα;

Δράμα πάλι (Γέλια). Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω μια ωραία κωμωδία και να γελάσει το χειλάκι μου.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Διάβασα ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας σου έχεις αποσπάσει αρκετά βραβεία. Αυτό σου δημιούργησε ένα άγχος για τις επόμενες επαγγελματικές σου κινήσεις;

Αυτό που μου δημιούργησε ήταν περισσότερο ικανοποίηση εσωτερική γιατί αυτό που αποφάσισα να ακολουθήσω φάνηκε ότι…μπορώ. Αυτό σε βοηθάει να επιλέξεις πράγματα και ξέρεις ότι κάποιοι άνθρωποι είδαν κάτι σε σένα, κάτι που μπορεί να μην πίστευες ούτε εσύ ο ίδιος ότι μπορείς να το κάνεις. Ήταν μια ανακούφιση και ένα "σπρώξιμο" στην πλάτη.

Πότε αποφάσισες ότι θες να γίνεις ηθοποιός;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από μικρή και δεν μου έδιναν πολύ σημασία. Ξεκίνησα να σπουδάζω ψυχολογία και παράλληλα ήμουν σε θεατρικές ομάδες. Όταν έμπαινα στο τέταρτο έτος έδωσα στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και πέρασα. Άφησα τις σπουδές μου και συνέχισα αυτό που πραγματικά ήθελα.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Ως μαμά πώς είσαι;

Επειδή δεν υπάρχει εγχειρίδιο της καλής μαμάς για να ξέρεις τι γίνεται, πας ανάλογα με τις ανάγκες και τον χαρακτήρα του παιδιού. Αυτό που προσπάθησα από όταν ήταν μικρός ο Κωνσταντίνος ήταν να μην αγχώνομαι και να προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να τον αντιμετωπίζω ως μεγάλο παιδί και όχι ως μωρό. Δηλαδή να του μιλάω και να αντιλαμβάνεται και να σκέφτεται. Προσπαθώ να συζητάω μαζί του και να μην είμαι υπερπροστατευτική. Βαθιά μέσα μου αγχώνομαι και είμαι πιο αγχωτική από ότι ήμουν, γιατί με διακατέχει ένα στρες γενικά στη ζωή μου. Αγχώνομαι για το αν τα κάνω καλά, να είναι ευτυχισμένος και κάποιες φορές με κάνει ό,τι θέλει (Γέλια).

Είσαι αυστηρή καθόλου;

Είμαι όσο πρέπει. Τα παιδιά θέλουν κάποια όρια. Με τα όρια υπάρχει προστασία. Τους δείχνει ότι τα αγαπάς και τα προστατεύεις. Αυτό που θέλω από τον Κωνσταντίνο είναι όταν μεγαλώσει να σκέφτεται και να αξιολογεί τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει. Δεν θα είναι πάντα η μαμά εκεί πέρα για να λύσει το πρόβλημα ή τι θα συμβεί. Απλά να ξέρει πότε θα φεύγει από μια κατάσταση που δεν είναι σωστή.

Σε έχει δει στην τηλεόραση ή στο θέατρο;

Με έχει δει στην τηλεόραση σε κάποιες σκηνές και τον έχω πάρει και στα γυρίσματα. Στο θέατρο δεν με έχει δει, αλλά έχει έρθει να δει που δουλεύει η μαμά. Ήθελα να έχει εικόνα για το θέατρο και την τηλεόραση. Παράσταση δεν είδε γιατί οι παραστάσεις που κάνω δεν είναι για να βλέπει σε αυτή την ηλικία.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Όταν μπήκες σ’ αυτόν τον χώρο, ήσουν προετοιμασμένη για την αναγνωρισιμότητα;

Προετοιμασμένη δεν ήμουν, αλλά έμαθα στην πορεία. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν με απασχολεί πολύ να πάω στα κοσμικά νησιά ή μαγαζιά. Οπότε αυτό το περιορίζω λίγο. Αν συμβεί όμως αυτό, καταλαβαίνεις ότι είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστός ο χωρισμός σου από τον πρώην σύζυγό σου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πώς είναι η Μαρίνα σήμερα….

Η Μαρίνα είναι καλά. Προχωράμε μπροστά, κοιτάμε το φως και προσπαθούμε να συντονιστούμε στην καινούργια κατάσταση, στην καινούργια πραγματικότητα και στην καινούργια μορφή της οικογένειάς μας. Οι γονείς του Κωνσταντίνου δεν χωρίζουν ποτέ, θα είναι πάντα η μαμά και ο μπαμπάς. Έχουμε αυτό σαν γνώμονα και προχωράμε για την ομαλή πορεία της ζωής μας, με έναν αρμονικό τρόπο.

Είχες μια αγωνία, μετά την απόφαση που πήρατε με τον πρώην σύζυγό σου να τραβήξετε ξεχωριστούς δρόμους, για την έκταση που θα πάρει το θέμα αυτό;

Με πήρε ο φίλος μου ο Κώστας Τσουρός και μου είπε ότι θα γίνει γνωστό και έδωσα μια δική μου απάντηση για να είναι πιο προστατευμένο και να μην γίνεται μεγάλη αναπαραγωγή. Όλα καλά και πάμε παρακάτω.

Ένας δισταγμός για το επόμενο βήμα υπάρχει;

Για επαγγελματικό; Γιατί προσωπικό δεν υπάρχει (Γέλια). Ο έρωτας της ζωής μου είναι ο γιος μου.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Άρα να μην ρωτήσω αν δούμε από σένα τρίτο γάμο…

Σε παρακαλώ πάρα πολύ (Γέλια). Όχι! Σε καμία περίπτωση. Είμαι ολοκληρωμένη.

Επειδή πιο πριν αναφέρθηκες στο κομμάτι της εξωσωματικής. Περνώντας τα χρόνια και κοιτώντας το παρελθόν, πώς βλέπεις πια αυτή τη διαδικασία που πέρασες;

Συνειδητοποίησα ότι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη μέσα μας από αυτή που νομίζουμε ότι έχουμε και αντέχουμε περισσότερα πράγματα. Είναι ένας αγώνας που τον κάνεις μόνο σου, όσο και αν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε στηρίζουν και σε αγαπάνε. Αυτό είναι κάτι που το περνάς εσύ μόνος σου. Την αρνητική απάντηση, όλη την προσπάθεια και τη διαδικασία. Αυτό που μου έχει μείνει έξι χρόνια μετά είναι ο Κωνσταντίνος. Αυτό τα λέει όλα.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Μου αρέσει πάρα πολύ να είμαι με φίλους, να κάνω τραπέζια και να διασκεδάζω. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και να κλείνομαι. Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα με αισιοδοξία και τον κάθε κορμό που έρχεται στον δρόμο μου να τον προσπερνάω και να φεύγω. Μου αρέσει η χαρά. Μου αρέσει να γελάω. Είμαι κοινωνική και μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους. Δεν έχω κολλήματα.

Η σχέση σου με τον χρόνο ποια είναι;

Προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τον χρόνο και με την ηλικία μου. Μου αρέσει ο χρόνος που διαγράφεται στο πρόσωπό μου και λόγω επαγγέλματος, εγώ προσωπικά, δεν επιλέγω να κάνω κάτι. Τα αποδέχομαι όλα.

Για το μέλλον τι εύχεσαι;

Υγεία, όσο παρωχημένο και αν ακούγεται. Επειδή δεν μπορώ να σου πω για το μετά, θέλω να περνάμε όμορφες στιγμές και να περνάνε οι ημέρες μου χαρούμενες και ευχάριστες και τα προβλήματα που θα έρχονται να αντιμετωπίζονται όλα και να περνάνε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)