Πολιτική

01 Ιουνίου 2024 21:49

Κόντρα Σκέρτσου - Κασσελάκη για το “πόθεν έσχες” και τη... φέτα (βίντεο)

"Ανάβει" η κόντρα μεταξύ Άκη Σκέρτσου και Στέφανου Κασσελάκη, με πυρά και από τις δύο πλευρές για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την ακρίβεια.

Κόντρα Σκέρτσου - Κασσελάκη για το “πόθεν έσχες” και τη... φέτα (βίντεο)
-

Μία ακόμη κόντρα μετααξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκύψει αυτή τη φορά με προταγωνιστές τον Άκη Σκέρτσο και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε απάντηση προηγούμενης ανάρτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος σημειώνει σε δική του ανάρτηση: «Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες (για το οποίο ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το πόθεν και το έσχες) καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας.

Ακόμη δυστυχέστερα, διαπράττει ένα μείζον πολιτικό λάθος: αντί να υπερασπίζεται τα λαϊκά εισοδήματα και συμφέροντα έναντι των πολυεθνικών κολοσσών, υπερασπίζεται επί της ουσίας τις καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές τους που τους επιτρέπουν να παίζουν με τις τιμές σε ομοειδή προϊόντα από αγορά σε αγορά εντός της ευρωπαϊκής ένωσης».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο 'Ακης Σκέρτσος αναφέρει: «Κύριε Κασσελάκη όταν η αγάπη σας για την πατρίδα και τους πολίτες επικρατήσει του μένους σας για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας μας, τότε ίσως αποκτήσετε πιο καθαρή κρίση αλλά και πιο εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έως τότε έχετε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσετε».

Απάντηση από Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

«Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών, ο κ. Σκέρτσος ομολογεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της κυβέρνησης», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο «Χ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα». «Τον παρακαλώ», προσθέτει στο ίδιο πλαίσιο, «να ζητήσει και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και περιοριστεί το οξύ πρόβλημα». Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει στο ίδιο πνεύμα πως «αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Ο κ. Σκέρτσος, μάλιστα, πάνω στον πανικό του, υποδύεται το στέλεχος της… αντιπολίτευσης και εγκαλεί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι δεν τα βάζει με τα καρτέλ. Λες και είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι η ΝΔ που κυβερνά τα τελευταία 5 χρόνια!
Ενώ ο Υπουργός Επικρατείας του κ. Μητσοτάκη (του πρώτου Πρωθυπουργού παγκοσμίως που υπολογίζει τις τιμές με βάση το μισό κιλό) παριστάνει τον απλό παρατηρητή.
Σαν να έχει κάποιος άλλος την ευθύνη για τους υψηλούς φόρους, την απουσία ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία των καρτέλ και την παντελή έλλειψη ανταγωνισμού.
Σαν να είναι άλλη κυβέρνηση και όχι αυτή του κ. Μητσοτάκη που αρνείται εμμονικά τη μείωση των έμμεσων φόρων, που προτείνει στο κοστολογημένο του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ειδικά τον μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.
Το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα εξαπάτησης των καταναλωτών κατέληξε σε ωμή παραδοχή της άρνησης της κυβέρνησης να παρέμβει ενάντια στην τρομακτική ακρίβεια.
Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να αγοράζουν την ελληνική φέτα ακριβότερα απ’ όσο πωλείται στα γερμανικά σουπερμάρκετ.
Η πολιτική απάτη έχει τα όριά της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού".

Σκέρτσος: Αφήστε την πλακίτσα και σοβαρευτείτε κ. Κασσελάκη

Στο θέμα του πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στεφάνου Κασσελάκη, επανέρχεται ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, με δήλωσή του.

Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Αφήστε την 'πλακίτσα' και σοβαρευτείτε κύριε Στέφανε Κασσελάκη, όπως αρμόζει ο θεσμικός σας ρόλος. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να μην έχετε καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών σας καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης. Ή να ακούμε καινοφανείς απόψεις από συμβούλους σας ότι το πόθεν έσχες ανάγεται στη σφαίρα του 'κουτσομπολιού'!

Τι κρύβετε και από ποιον; Και σε ποια χώρα νομίζετε ότι έχετε προσγειωθεί; Μελετήστε καλύτερα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που θέλετε να εκπροσωπείτε και μετά μιλήστε.

Όσο για την επιμονή σας στη στρεψοδικία, καμία έκπληξη. 'Παλιά σας τέχνη κόσκινο' στον ΣΥΡΙΖΑ. Μελετήστε λοιπόν καλύτερα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να διαπιστώσετε ότι το ίδιο στην ουσία προϊόν με λίγο διαφορετική ετικέτα ή ποσότητα (διαφορετικό όχι καλύτερο κ. Κασσελάκη της εύκολης διαστρέβλωσης) μπορεί να ξεγλιστρά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό επικαλείται ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δυστυχώς σε αυτό στέκεται απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους ποια συμφέροντα καλύπτετε ή φοβάστε να κατονομάσετε;

Αλλά μην σας σκοτίζω τέτοια ώρα, Σάββατο βράδυ! Εσείς μπερδεύετε τη φέτα και το λάδι, αλλά για το πόθεν έσχες κουβέντα... Σας εύχομαι καλή διασκέδαση στο πάρτυ των πλουσίων φίλων σας στην Ύδρα όπου μόλις μεταβήκατε από το αγνώστων περιουσιακών στοιχείων σπίτι σας στις Σπέτσες», καταλήγει η δήλωση Σκέρτσου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφος

Λιόσια - Καμένο πτώμα: “Μεταθανάτιες οι κακώσεις στη σορό”, βλέπει η ιατροδικαστική

Πάτρα: Γυμνιστής αναστάτωσε την πλαζ του Προαστίου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)