Κόσμος

31 Μαΐου 2024 08:56 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2024 20:14

Ουκρανία: Νεκροί από επίθεση στο Χάρκοβο

Σχεδόν καθημερινοί οι αεροπορικές επιδρομές στο Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις, που πρόσφατα ξεκίνησαν και χερσαία επίθεση στην ουκρανική περιφέρεια καταγράφοντας εδαφικά κέρδη, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ουκρανία: Νεκροί από επίθεση στο Χάρκοβο
-


Νέοι βομβαρδισμοί τη νύχτα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 16, μεταξύ των οποίων παιδιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Όλεχ Σινεχούμποφ. «Ο εχθρός χρησιμοποίησε εκ νέου την τακτική του διπλού πλήγματος, ενώ γιατροί, σωστικά συνεργεία και δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονταν ήδη επιτόπου» δήλωσε.

Ο περιφερειάρχης υποστήριξε πως δυο πύραυλοι τροποποιημένου συστήματος S-300 εκτοξεύθηκαν εναντίον της συνοικίας Νοβομπαβάρσκι, βάζοντας στο στόχαστρο «αποκλειστικά πολιτικές υποδομές». Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας του Χαρκόβου, που μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne, επλήγησαν πολυκατοικία, κατάστημα σε τριώροφο κτίριο και βιοτεχνία ραπτικής.

Ο Σινεχούμποφ προειδοποίησε νωρίτερα πως στα συντρίμμια της πολυκατοικίας ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι κι άλλοι κάτοικοι. Τουλάχιστον τρεις όροφοί της καταστράφηκαν. Παράλληλα, η Ουκρανία φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση στη νότια ρωσική περιφέρεια Κρασναντάρ τραυματίζοντας δύο ανθρώπους σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου, που πήρε φωτιά.

«Η κατάσταση (...) είναι σοβαρή στην περιοχή Τεμριούκ — υποδομές χώρου αποθήκευσης πετρελαίου υπέστησαν ζημιές από αεροπορικό πλήγμα», ανέφερε ο Βενιαμίν Καντράτσεφ μέσω Telegram. Αργότερα, διευκρίνισε πως υπέστησαν ζημιές τρεις δεξαμενές.

Χαρακτήρισε μαζική την επίθεση με drones, προσθέτοντας όμως πως «όλα εξουδετερώθηκαν». Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά που κατ’ αυτόν προκλήθηκε από συντρίμμια drone έχει κατασβεστεί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αρχών στην Τεμριούκ, δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της επίθεσης. Πρόκειται για εργαζόμενους στην εγκατάσταση και η κατάστασή τους δεν κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίκη Τραμπ: Ο “πολιτικός κρατούμενος”, η επόμενη ημέρα και η απαγγελία της ποινής

Εορτολόγιο - 31 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σλοβακία - Φίτσο: Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την απόπειρα δολοφονίας του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)