Καιρός

31 Μαΐου 2024 06:12

Καιρός - Παρασκευή: Μπόρες, νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Που αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 και τοπικά 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 και τοπικά 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος προβλέπεται το Σάββατο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά αίθριος θα είνα την Κυριακή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)