Κοινωνία

30 Μαΐου 2024 19:05

Χαλκιδική - Κακοποίηση σκύλου: Του έδεσαν τα πόδια με σύρμα (εικόνες)

Το χρονικό της κτηνώδους συμπεριφοράς απέναντι στο άτυχο ζώο. Ποιοι το εντόπισαν και το περίθαλψαν για να προστατέψουν τη ζωή και την ασφάλειά του.

Χαλκιδική - Κακοποίηση σκύλου: Του έδεσαν τα πόδια με σύρμα (εικόνες)
-

Ένα απάνθρωπο περιστατικό φέρεται να συνέβη την Τετάρτη στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στα Φλογητά, όπου άγνωστοι φέρονται να έδεσαν με σύρμα τα πόδια ενός αδέσποτου σκύλου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί και να υποφέρει από τον πόνο

Η κτηνωδία αποκαλύφθηκε αφού κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τον σκύλο και ενημέρωσαν διασώστες, για να του αφαιρέσουν το σύρμα από τα πόδια του. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο σκύλος είχε τραυματιστεί αρκετά στο πόδι, καθώς το σύρμα είχε προκαλέσει πληγή.

Εκ μέρους της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων η εθελόντρια Ελευθερία Βεκίλογλου δήλωσε στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Βόρειας Ελλάδας makthes.gr : «Έδεσαν το πόδια του σκύλου και έσφιξαν τόσο δυνατά το σύρμα που χώθηκε μέσα στο κρέας του ζώου. Το σκυλί ήταν τρομαγμένο και όταν το ξέδεσαν προσπάθησε να φύγει. Πρέπει να μεταφερθεί στο κτηνίατρο για να εξεταστεί».

Οι εθελοντές αφαίρεσαν το σύρμα από το σώμα του ζώου, φρόντισαν να του παράσχει κτηνίατρος τις πρώτες βοήθειες και πλέον έχουν αναλάβει τη φροντίδα του. Το άτυχο σκυλάκι αρχικά βρέθηκε σε ιδιαίτερη αναστάτωση, στη συνέχεια όμως ένιωσε ασφάλεια και ηρεμία δίπλα στους νέους του φίλους.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοποίηση ζώου είναι πλέον κακούργημα και μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ.

Κακοποίηση - Ζώο - Χαλκιδική

Κακοποίηση - Ζώο - Χαλκιδική

Ειδήσεις σήμερα:

Oλυμπιακός: Ο μικρός Γιαννάκης σήκωσε το κύπελλο του Conference League (εικόνες)

Πανελλαδικές - Νέα Ελληνικά: Τα θέματα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Amber Alert για 4χρονη και την προγιαγιά της με άνοια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)