Κόσμος

30 Μαΐου 2024 06:36 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2024 20:14

Γάζα - Επίθεση: Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, καταζητούνται οι δράστες

Τι αναφέρει η λακωνικά ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Φόβοι για όξυνση της ισραηλινής επιθετικότητας στη Ράφα εν είδει αντιποίνων.

Γάζα - Επίθεση: Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, καταζητούνται οι δράστες
-

Δυο Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ χθες Τετάρτη σε «επίθεση με αυτοκίνητο» κοντά στη Νάμπλους, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σε λακωνικό ανακοινωθέν τους, έκαναν λόγο για «επίθεση» που διαπράχθηκε «με αυτοκίνητο» σε έξοδο της Νάμπλους, κοντά σε ισραηλινό οικισμό. Όταν επικοινώνησε με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπός τους διευκρίνισε ότι στην επίθεση «σκοτώθηκαν δυο ισραηλινοί πολίτες», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης, με φόντο τον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος είχε έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή της συνταγμένη στα αραβικά, η Χαμάς εξήρε τις πρώτες πρωινές ώρες την επίθεση στη Νάμπλους, που κατ’ αυτήν είναι «η φυσική αντίδραση» των «ηρώων του λαού» στα «εγκλήματα του εχθρού».

Ειδήσεις σήμερα

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Πανελλαδικές 2024: “Πρεμιέρα” σήμερα για τα ΕΠΑΛ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)