Καιρός

28 Μαΐου 2024 06:09

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Που αναμένονται εντονότερα τα φαινόμενα και πότε θα υποχωρήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή.

-

Αρχικά γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα Δωδεκάνησα το πρωί θα υπάρχουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 26 με 29, στα νησιά του Ιονίου τους 25 με 26 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη που το μεσημέρι - απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 24 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 24 βαθμούς.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μόνο στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη


Στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι - απόγευμα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Άλιμος: Μηχανή της ΔΙΑΣ παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα

Εορτολόγιο - 28 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Ενδοοικογενειακή βία - Νίκαια: Ανατροπή στην υπόθεση με το μαχαίρωμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)