Κοινωνία

25 Μαΐου 2024 11:34

Γιάννενα – Καταγγελία: Μέλη συμμορίας ασελγούσαν σε ανήλικες και κρατούσαν τα βίντεο

Ποια ήταν τα μέλη της συμμορίας και ποιες οι πράξεις τους ακριβώς. Τι είδους υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκε στην κατοχή κάποιων.από αυτούς. Ποιες οι κατηγορίες στη δικογραφία.

Γιάννενα – Καταγγελία: Μέλη συμμορίας ασελγούσαν σε ανήλικες και κρατούσαν τα βίντεο
-

Δικογραφία σχηματίστηκε στα Γιάννενα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος συνολικά 9 ατόμων από 15 έως και 24 ετών, τα οποία αντιμετωπίζουν –κατά περίπτωση– τις κατηγορίες των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους και της παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για 2 ενήλικους Έλληνες, 1 ενήλικο μετανάστη και 6 ανήλικους Έλληνες, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς των παραπάνω ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες οι οποίες αφορούσαν, την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικα άτομα νεότερα των 15 ετών. Μάλιστα, λόγω των ερευνώμενων αδικημάτων, και με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την προστασία της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, κατά την έρευνα έγινε χρήση ειδικών ανακριτικών πράξεων.

Από την αξιολόγηση του συλλεγέντος υλικού προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου, οι κατηγορούμενοι είχαν τελέσει κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις με μία ανήλικη νεότερη των 15 ετών, και με άλλη μία ανήλικη μεγαλύτερη των 15 ετών. Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον 6 από τους κατηγορούμενους κατείχαν και οπτικοακουστικό υλικό από τη γενετήσια δραστηριότητα με τις ανήλικες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια εγκληματολογική υπηρεσία. Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ειδησεις σήμερα:

Πυροσβέστης συνελήφθη και κατηγορείται ότι προκάλεσε φονικές πυρκαγιές

ΔΟΥ Χαλκίδας: Δύο προφυλακίσεις και νέες διώξεις σε επιχειρηματίες για δωροδοκία

Βραζιλία: Ανήλικος σκότωσε τους θετούς του γονείς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)