Κόσμος

23 Μαΐου 2024 23:46

Μπάιντεν κατά ΔΠΔ: Ισραήλ και Χαμάς δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται το ίδιο

Ξεσπάθωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, για το αίτημα του Εισαγγελέα του Διεθνιύς Ποινικού Δικαστηρίου για σύλληψη του Νετανιάχου. Νέα προσπάθεια διαλόγου για τους ομήρους.

Μπάιντεν κατά ΔΠΔ: Ισραήλ και Χαμάς δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται το ίδιο
-

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει και την Δευτέρα ότι οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο «δεν είναι γενοκτονία». «Αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία, το απορρίπτουμε» τον όρο αυτό, επέμεινε, προφανώς αναφερόμενος στην προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης, τον κορυφαίο δικαστικό θεσμό του ΟΗΕ, ενώπιον του οποίου το Ισραήλ κατηγορείται για «γενοκτονία».

Ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Karim A.A. Khan KC δήλωσε την Δευτέρα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ότι πρόκειται να υποβάλει αίτημα έκδοσης για εντάλματα σύλληψης ενώπιον του Προδικαστικού Τμήματος Ι του δικαστηρίου για κάθε υπαίτιο για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην Παλαιστίνη, αναφερόμενος σε ευθύνες τόσο των επικεφαλής της Χαμάς όσο και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA Oυίλιαμς Μπερνς θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ειδήσεις σήμερα:

TikTok - Κουτσούμπας: Παρθενική εμφάνιση με... Σάττι και φοιτητικές εκλογές (βίντεο)

ΔΟΥ Χαλκίδας - Κύκλωμα εκβιασμών: Η μαρτυρία, τα “τεφτέρια” και... το πάρκινγκ της Εφορίας (βίντεο)

ΒΟΑΚ: Ανήλικη μαθήτρια η κοπέλα που έπεσε από τη γέφυρα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)