Πολιτική

22 Μαΐου 2024 19:54 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2024 21:30

Σκόπια: “σκέτο Μακεδονία” και από τον Μίτσοσκι

Συνεχίζει να προκαλεί ο επόμενος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» και όχι την επίσημη ονομασία της χώρας του, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σκόπια: “σκέτο Μακεδονία” και από τον Μίτσοσκι
-

Μετά τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει και ο νικητής των εκλογών Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» παραβιάζοντας τη κατάφωρα τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος του VMRO θα είναι ο επόμενος πρωθυπυργός της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει: 

«Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer. Οι άριστες σχέσεις Μακεδονιας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.»

Σιλιάνοφσκα: Τα νέα “παιχνίδια” της προέδρου

Μετά το σώου της στην ορκωμοσία της, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας ΜακεδονίαςΓκορντάνα Σιλιάνοφσκα, εφηύρε νεα τεχνάσματα για να μην αναφέρεται ούτε διαδικτυακώς στη συνταγματική ονομασία της χώρας της.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠτΔ της χώρας ανανεώθηκε και στην αρχική σελίδα, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Βόρεια Μακεδονία - Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας ως Μακεδονία όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα είχε συναντήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

antenna.gr: Εδώ, τίποτα δεν ανεβαίνει στην τύχη

Δανία: Φωτιά στα γραφεία φαρμακευτικού κολοσσού (εικόνες)

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη στην μέση του δρόμου (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)