Οικονομία

21 Μαΐου 2024 15:35

Τρέιλερ: Παράταση προθεσμίας για άδειες και πινακίδες

Μέχρι πότε πρέπει να προσέλθουν οι ιδιοκτήτες των 3000000 τρέιλερ της χώρας στις Διευθύνσεις Μεταφορών, για να νομιμοποιήσουν την κυκλοφορία των τροχοφόρων αυτών.

Τρέιλερ: Παράταση προθεσμίας για άδειες και πινακίδες
-

Παράταση 4 μηνών, δηλαδή μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2024, αποφάσισε και χορήγησε το Υπουργείο μεταφορών στους ιδιοκτήτες τρέιλερ, για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας και αριθμού-πινακίδας κυκλοφορίας αυτοτελώς (ανεξάρτητων, δηλαδή, από την άδεια, τον αριθμό και την πινακίδα του οχήματος το οποίο εκάστοτε τα ρυμουλκεί), για καθένα από τα τροχοφόρα αυτά. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η κυκλοφορία τρέιλερ χωρίς τα στοιχεία αυτά, θα τιμωρείται με τη βεβαίωση διοικητικού προστίμου.

Η έκδοση πραγματοποιείται με την αγορά ηλεκτρονικού παραβόλου αξίας 200 ευρώ. Για την διαδικασία της έκδοσης άδειας, αριθμού και πινακίδας έχει σταλεί εγκύκλιος στις Διευθύνσεις Μεταφορών των 13 Περιφερειών της χώρας. Κύκλοι του Υπουργείου αναφέρουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία των ιδιοκτητών, καθώς άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί. Το μέτρο αφορά συνολικά 3000000 τρέιλερ τα οποία κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

Εξελίξεις για τα ταξί και τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Εξάλλου 3 μήνες παράταση προθεσμίας, μέχρι δηλαδή και τις 3 Ιουλίου 2024, πρόκειται να χορηγηθεί από το Υπουργείο και στις διαδικασίες αντικατάστασης οχημάτων ταξί, σε όσους αποδείξουν εγγράφως ότι έχουν καταβάλει το 20% του αντιτίμου ως προκαταβολή, στην παραγωγό αυτοκινητοβιομηχανία του νέου οχήματος. Κύρια αιτία για την οποία χορηγείται η παράταση, είναι ότι παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων, από τις βιομηχανίες στους αγοραστές.

Από την άλλη, χαμηλό φαίνεται να παραμένει μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον των αυτοκινητιστών για το πρόγραμμα του Πράσινου Ταξί, καθώς την επιδότηση έχουν λάβει, μόλις 130 από αυτούς. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθούν συνολικά 1400 άδειες, ενώ η επιδότηση κυμαίνεται από 22 500 έως 28 500 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι οι σχετικές αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2024.

Τέλος, στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου υπουργείου περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι κυκλοφορούν πλέον, με τη μέθοδο της σταδιακής εβδομαδιαίας ένταξης, α πρώτα 46 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και τα πρώτα 17 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Γνώρισε ξαφνικά τον δότη μυελού των οστών που της “έδωσε ζωή” (βίντεο)

Ιράν - Ραϊσί: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και κλαίνε (βίντεο)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)