Καιρός

19 Μαΐου 2024 06:09

Καιρός - Κυριακή: Σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Κυριακή αναμένονται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 32 και κατά τόπους στα δυτικά τους 33 βαθμούς.

Στην Αττική ,αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκηεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 14 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη,  αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 και στο εσωτερικό της Κρήτης τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα 

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 32 με 33 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 29 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ο σωσίας, η Ουγκάντα και η θεωρία συνωμοσίας (βίντεο)

Εορτολόγιο - 19 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Αφγανιστάν: Νεκροί τουρίστες και τραυματίες σε επίθεση


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)