Υγεία

14 Μαΐου 2024 21:24

Αφρικανική σκόνη: Επιστρέφει μαζί με 35άρια (βίντεο)

Πότε περιμένουμε τον υδράργυρο να ανέβει στα ύψη. Μαζί του θα κάνει την εμφάνισή της ξανά και η αφρικανική σκόνη.

Αφρικανική σκόνη: Επιστρέφει μαζί με 35άρια (βίντεο)
-

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Μπορεί έως σήμερα ο καιρός να ήταν άστατος όμως το πρώτο κύμα ζέστης είναι προ των πυλών Ο υποτροπικός αεροχειμαρος, δηλαδή ένα ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα φέρνει υψηλές θερμοκρασίες, με διάρκεια και αφρικανική σκόνη.

Σε Έβρο και Ορεστιάδα το πρωί η θερμοκρασία έδειξε 4 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η θερμή αέρια μάζα θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές κοντά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας καλοκαίρι.  

Αφρικανική σκόνη - κάρτα

Όπως αναφέρει και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός η Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή μέρα θα φτάσει τους 35 και 36 βαθμούς σε Κρήτη και Πελοπόννησο, κυρίως νότια Πελοπόννησο Λακωνία και Μεσσηνία και το Σάββατο θα έχει  μια μικρή υποχώρηση 32 και 33 βαθμούς.  

Η αφρικανική σκόνη θα κάνει και πάλι την εμφάνιση της  στη χώρα μας και σύμφωνα με τους ειδικούς επηρεάζει περισσότερο τους ηλικιωμένους, τα βρέφη, τα άτομα με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού άλλα και με καρδιαγγειακές παθήσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: 5χρονη το “έσκασε” από το σπίτι και τριγύριζε στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Νεκρή σε νοσοκομείο βρέθηκε αγνοούμενη γυναίκα 

Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)