Κοινωνία

23 Απριλίου 2024 19:15

“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Ολόκληρη η τραγική κατάληξη της βεντέτας των δύο οικογενειών θα δικαστεί και πάλι στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο
-

“Όλη από την αρχή” θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια Ρεθύμνης το Μάιο 2020 στο πλαίσιο κρητικής βεντέτας.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης zarpanews.gr , το πολύκροτο φονικό θα αναβιώσει δικαστικά, καθώς η απόφαση του Εφετείου Κρήτης με την οποία είχε καταδικαστεί ο Μανώλης Καλομοίρης, του οποίου τον πατέρα είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα το θύμα, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η δίκη θα ξαναγίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά δηλαδή, αλλά με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου.

Η δικηγόρος του Καλομοίρη Αλεξάνδρα Σπανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας: «Λάβαμε γνώση σήμερα για την απόφαση του Αρείου Πάγου και θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου. Εμείς ζητούσαμε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, γιατί δεν περιείχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αντίθετα, περιείχε αντιφατικές παραδοχές. Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και η απόφαση του Εφετείου αναιρέθηκε πλήρως. Τώρα η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και θα περιμένουμε να οριστεί η ημερομηνία για τη νέα δίκη. Θα γίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά, αλλά με διαφορετική σύνθεση».

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)