Οικονομία

24 Ιανουαρίου 2020 16:01

Σημαντική βελτίωση της Ελλάδας στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Τι αποτύπωσε η Διεθνής Έκθεση για τη διαφθορά. Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη.

Σημαντική βελτίωση της Ελλάδας στην καταπολέμηση της διαφθοράς
-

Σημαντική βελτίωση κατά επτά θέσεις, στην 60η από το σύνολο των 180, έναντι της 67ης, καταγράφει η Ελλάδα στον "δείκτη αντίληψης διαφθοράς 2019" που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα ανήκει στην μικρή ομάδα των χωρών που βελτίωσε σημαντικά τη θέση της σε σχέση με το 2018.

Ειδικότερα, η Ελλάδα συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, κατατάσσεται το 2019 στην 60η θέση από την 67η το 2018, όταν συγκέντρωσε 45 βαθμούς. Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς, αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β΄ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική έκθεση κάνει ειδική αναφορά στη δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί "επιτελικού κράτους".

Η ανάλυση καταδεικνύει ότι για το 2019 οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν σημείωσαν σημαντική πρόοδο στις χώρες των G7, καθώς επίσης ότι η διαφθορά είναι περισσότερο εκτεταμένη στις χώρες στις οποίες δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο για τη ρύθμιση της πολιτικής χρηματοδότησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)