Αθλητικά

18 Αυγούστου 2019 22:47 Τελευταία ενημέρωση : 19 Αυγούστου 2019 15:37

Εθνική Ελλάδος: Σοκ με Αθηναίου – Ήττα από την Σερβία

Μετά τον τραυματισμό του Σλούκα, η “γαλανόλευκη” υπέστη ακόμη ένα πλήγμα. Ήττα στην παράταση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εθνική Ελλάδος: Σοκ με Αθηναίου – Ήττα από την Σερβία
-

Ένα ακόμη πλήγμα δέχτηκε η εθνική ανδρών. Μετά τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε σοβαρά στον τελευταίο αγώνα της εθνικής στο 29ο Τουρνουά “Ακρόπολις” απέναντι στη Σερβία.

Ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε 3:08΄΄ πριν από τη λήξη του δευτέρου 10λέπτου, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 31-23. Τον Αθηναίου μετέφεραν στα χέρια ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μέχρι τα αποδυτήρια.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σφάδαζε και κρατούσε το μέτωπό του από τον πόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Ο Γιάννης Αθηναίου θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, αλλά δύσκολα φαίνεται να είναι σε θέση να “πετάξει” μαζί με την αποστολή που αναχωρεί την Τετάρτη (21/8) για την Κίνα.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το πιο πιθανό είναι, αν επιβεβαιωθεί πως έχει υποστεί τόσο σοβαρή ζημιά, να καλέσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέψει ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Με τον Σλούκα να είναι αμφίβολος για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Σκουρτόπουλος χρειάζεται γκαρντ, καθώς έχει μόνο τους Καλάθη, Λαρεντζάκη και Κόνιαρη.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Μοιραία το αποτέλεσμα του αγώνα με την Σερβία πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η Εθνική μας γνώρισε την ήττα με 80-85 στην παράταση. Μετά από συγκλονιστικό φινάλε στην κανονική διάρκεια, τον Θανάση Αντετοκούνμπο (17 π.) να στέλνει με τρίποντο (5/8 έως τότε) το ματς σε παράταση, η Σερβία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της την εθνική στο 29ο Τουρνουά “Ακρόπολις”, αλλά και στο σύνολο των φιλικών προετοιμασίας της εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “επίσημη αγαπημένη” συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ η Σερβία αναδείχτηκε νικήτρια για πρώτη φορά, σε 5 συμμετοχές της στο τουρνουά “θεσμό” της ΕΟΚ.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ. Ο… δήμιος» της “γαλανόλευκης” δεν ήταν άλλος από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, με 28 πόντους (5/9 τρίποντα), ενώ 18 πόντους και 14 ριμπάουντ είχε συγκομιδή ο Νεμάνια Μπιέλιτσα και 14 πόντους σημείωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α., 80-85 παρ.

Ελλάδα: Λαρεντζάκης 5, Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15, Μπουρούσης 10, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 20, Αντετοκούνμπο Θ. 17.

Σερβία: Σιμόνοβιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 28, Μπιέλιτσα 18, Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοβ 14, Μίτσιτς 5, Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5, Μαριάνοβιτς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)