Υγεία

16 Μαΐου 2019 22:46

Σε ισχύ τέθηκε ο πιο “σκληρός” αμερικανικός νόμος για τις εκτρώσεις (βίντεο)

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο πλαίσιο που ισχύει στην Αλαμπάμα, καθώς οι αμβλώσεις επιτρέπονται σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Σε ισχύ τέθηκε ο πιο “σκληρός” αμερικανικός νόμος για τις εκτρώσεις (βίντεο)
-

Η Κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τον πιο αυστηρό που τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, την ώρα που πάνω από το κυβερνητικό κτίριο πετούσε ένα αεροπλανάκι με την επιγραφή «οι αμβλώσεις είναι εντάξει».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πολιτειακή Γερουσία και είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εν μέσω των προσπαθειών πολλών αμερικανικών Πολιτειών, στις οποίες είναι κυβερνήτες Ρεπουμπλικάνοι, να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις, ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία». Οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις, εξάλλου, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια.

Οι αντιδράσεις είναι εντονότατες και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)