Αθλητικά

09 Μαΐου 2019 16:36

Έπεσαν οι υπογραφές για το VAR (εικόνες)

Υπεγράφη η σύμβαση για τη χρήση του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα μηνύματα από Παππά και Βασιλειάδη.

Έπεσαν οι υπογραφές για το VAR (εικόνες)
-

Οι υπογραφές για τη νέα εποχή με VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο “έπεσαν” το πρωί της Πέμπτης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)” υπέγραψε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κομμάτι της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, η οποία ακουμπάει όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας. Η εθνική ψηφιακή στρατηγική είναι μία συμπαγής στρατηγική, είναι μία στρατηγική, η οποία φροντίζει να διαχέονται νέες τεχνολογίες στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία με τρόπο δίκαιο» δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προανήγγειλε περαιτέρω βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.

VAR - Σύμβαση - Παππάς - Βασιλειάδης

«Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο... Θα μιλάμε για ένα νέο προϊόν που θα αποβάλλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι... απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις με στόχο να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας, τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται πως η πρεμιέρα του VAR θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το Σάββατο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)