Κόσμος

01 Μαΐου 2019 17:05

Νέα στοιχεία για τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων. Στο “μικροσκόπιο” η κάρτα SIM του 35χρονου.

Νέα στοιχεία για τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο
-

Με την αγωνία να χτυπάει “κόκκινο” συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για 18η ημέρα οι έρευνες των κυπριακών Αρχών για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου serial killer, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον επτά. Μέχρι στιγμής από αυτά, εντοπίστηκαν τα τέσσερα και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό και των άλλων τριών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κοριτσάκια.

Τα επτά θύματα του “Ορέστη” είναι:

  • Η Mary Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες και η 6χρονη κόρη της Sierra Granz
  • Η Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από Φιλιππίνες
  • Η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες
  • Η Livia Florentina Bunea 36 ετών από τη Ρουμανία και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea
  • Η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ.

Οι έρευνες διεξάγονται παράλληλα σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα στην Κόκκινη Λίμνη, οι έρευνες θα συνεχιστούν με τη χρήση ρομποτικής κάμερας μέχρι το Σάββατο και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ. Στη λίμνη Μεμί αναμένεται από την Πέμπτη να ξεκινήσει η έρευνα με τη χρήση σόναρ.

ΚΥΠΡΟΣ - SERIAL KILLER - ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου, στο “μικροσκόπιο” των ειδικών βρίσκεται και η κάρτα SIM την οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο “Ορέστης”.

Με εντατικούς ρυθμούς στο γραφείο καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζουν να μελετούν διαλόγους τους οποίους εντόπισαν οι Αρχές στα ηλεκτρονικά μέσα του 35χρονου καθ’ ομολογίαν serial killer. Οι διάλογοι μελετώνται λέξη προς λέξη σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν σε πρόσωπα που είχε ως φίλους στο διαδίκτυο ο 35χρονος είχε πει το παραμικρό σε σχέση με την φρικιαστική δράση του, καθώς επίσης και το αν είχε συναντήσεις με άλλες κοπέλες οι οποίες θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις.

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φαίνεται πως δρούσε σε γνώριμες για τον ίδιο περιοχές, τις οποίες γνώριζε τόσο μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα, όσο και μέσα από το “πάθος” του για την φωτογραφία. Μια απ’ αυτές τις τοποθεσίες είναι και το πεδίο βολής της Ορούντας, εκεί όπου υπέδειξε στους ανακριτές ότι βρίσκεται ένα από τα θύματά του, η γυναίκα από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε σε λάκκο στην περιοχή Κάμπος του Μύλου, λίγα μέτρα μακριά από το πεδίο βολής Ξυντούς.

Κι ενώ ο 35χρονος δήλωσε ότι δεν θυμάται ακριβώς πότε σκότωσε την άτυχη γυναίκα, πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο ίδιος βρέθηκε στο πεδίο βολής τον περασμένο Νοέμβριο για σκοπούς προγραμματισμένης νυκτερινής άσκησης της μονάδας του. Η εν λόγω άσκηση της Εθνικής Φρουράς είχε διακοπεί άδοξα, λόγω “εισβολής” των κατοίκων στον χώρο οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ ο 35χρονος έδιδε στρατιωτικά προστάγματα κατά τη διάρκεια της άσκησης, παράλληλα φωτογράφιζε την ευρύτερη περιοχή αφού στα χέρια του κρατούσε και την φωτογραφική του μηχανή.

ΚΥΠΡΟΣ - SERIAL KILLER - ΛΑΚΚΟΣ - ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το SigmaLive από την ημέρα της συγκεκριμένης άσκησης δείχνουν τα τεθωρακισμένα οχήματα σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίστηκε η νεκρή γυναίκα από το Νεπάλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)