Πολιτισμός

11 Απριλίου 2019 22:38

Πυρ ομαδόν κατά των αρχαιοφυλάκων για την στάση εργασίας τους (βίντεο)

Η τρίωρη διαμαρτυρία των φυλάκων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, τινάζει στον αέρα τις ξεναγήσεις χιλιάδων επισκεπτών.

Πυρ ομαδόν κατά των αρχαιοφυλάκων για την στάση εργασίας τους (βίντεο)
-

Πυρ ομαδόν δέχονται οι φύλακες σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, μετά την απόφασή τους να προχωρήσουν την Παρασκευή, σε τρίωρη στάση εργασίας. 

Οι αρχαιοφύλακες κάνουν… ποδαρικό στο θερινό ωράριο λειτουργίας με τρίωρο λουκέτο λόγω στάσης εργασίας και οι τουρίστες θα πρέπει να περιμένουν, είτε να φύγουν και να ξανάρθουν. 

Οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν όπως λένε την μη περικοπή των αμοιβών τους και προσλήψεις που έχουν μείνει μόνο στα λόγια. «Από το 2016 έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός 200 μόνιμες προσλήψεις , και άλλες 300 που ζητήσαμε εμείς. Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη», αναφέρει ο Πρόεδρος Αρχαιοφυλάκων Γιάννης Μαυρικόπουλος. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας της ΠΕΥΦΑ να κατασκευάσει ατζέντα με ανύπαρκτα θέματα, ώστε να δικαιολογήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες συμπίπτουν για μια ακόμη χρονιά με την έναρξη της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας». 

Δριμύ κατηγορώ κατά των αρχαιοφυλάκων και από τους τουριστικούς πράκτορες, που σημειώνουν ότι τέτοιες πρακτικές καταστρέφουν την εικόνα της χώρας που την περσινή σεζόν έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας 9,7% αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών και 10% στις εισπράξεις.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)