Κοινωνία

31 Μαρτίου 2019 11:19

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Προβληματισμό προκαλεί στους σεισμολόγους ο σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο. Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι
-

Ομαλά κινείται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό Κόλπο, μετά το χθεσινό σεισμό των 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας που επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο απο το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεώργιος Δρακάτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «είναι πολύ λίγος ο χρόνος που έχει περάσει και επομένως τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει δεν είναι επαρκή. Το μέγεθος του σεισμού είναι τέτοιο που προς το παρόν δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αν ήταν ο κύριος σεισμός», τονίζοντας ότι «είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί, θεωρώ πολύ πρόωρο το να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, το παρακολουθούμε και είμαστε σε επιφυλακή».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, στο κεντρικό μέρος του Κορινθιακού Κόλπου. «Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», τόνισε ο σεισμολόγος και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)